Güncel Haberler

İDDİA: Ponitka Yarışını Panathinaikos Kazandı! (Analiz)

Yaz döneminde Turkish Airlines Euroleague ekipleriyle görüşse de pek ilgi görmeyen Mateusz Ponitka, Eurobasket’de Polonya milli takımının yarı finale çıkmasına liderlik ettiği müthiş performansının ardından aranan adam olmuştu.

Baskonia ve Virtus Bologna onun için devreye girmişlerdi ama Eurohoops’a göre son gülen Yunanistan Ligi temsilcisi Panathinaikos oldu, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir. Bildiğiniz üzere Yoncalar’ıon koç Radonjic kısa forvet rotasyonuna bir takviye yapmak istediklerni belirtmişti. Bu konuda Bacon ile prensipte anlaşmışlar ve haber bekliyorlardı ama NBA’deki görüşmelerinin uzaması ve Euroleague sezonunun başlamasına kısa süre kalması nedeniyle rotalarını Polonyalı yıldıza çevirip hamleyi yaptılar.

Polonyalı yıldızın 22 Eylül’den itibaren 2 ay geçerli olmak üzere Reggio Emilia ile kontratı var ama 100 bin euro değerindeki bonservis konusunu kendisinin halledeceği de gelen haberler arasında.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki Polonyalı kanat oyuncusu geçtiğimiz sezon Euroleague’de 20 maçta ortalama 26.3 dakika süre alırken 4.7 sayı, 5.2 ribaund, 2.7 asist ve VTB’de ise 12 maçta ortalama 22.0 dakika süre alırken 5.3 sayı, 3.4 ribaund, 4.5 asist ile katkı vermişti.

EuroBasket’de ise yer aldığı 8 maçta ortalama 27.7 dakika süre bulurken 14.0 sayı, %29.7 3sayı, 5.8 ribaund, 6.3 asist ortalamaları ile mücadele etmiş, Slovenya’yı eledikleri tarihi maçta ise 26 sayı, 5-13 3sayı, 16 ribaund, 10 asist, 3 top çalma ile turnuva tarihinin triple-double performansına imza atan 4. oyuncusu olmuştu.

OYUNCU ANALİZİ:

Tecrübeli oyuncu hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Transfer Panathinaikos açısından bakacak olursak… Koç Radonjic’in elinde Grigonis, Andrews, Bochoridis var 2 numarada kullanabileceği: Bununla beraber 3 numarada ise sadece Kalaitzakis kardeşler var elinde ve onların da Euroleague tecrübesi yok. Dolayısıyla Ross’un takımdan ayrılmasıyla beraber onun gibi fiziksel oynayan, savunmaya katkı veren ve gerektiğinde takımın organizasyonuyla beraber üretim de yaoabilen bir isme ihtiyaçları vardı ve bana göre nokta atışı bir hamle yapmış oldular. Kendisini Eurobasket’de tekrar kanıtlamış olan ve Euroleague tecrübesi de yüksek olan bir oyuncu Ponitka. 1, 2, 3 numaraların tamamında ne savunmada ne de hücumda sırıtmadan rahatlıkla süre verebileceğiniz tam bir joker. Andrews ve Grigonis gibi şutörler varken de dış şut konusunda zaafı kesinlikle tölere edilebilir konumda ki zaten en net diyebileceğimiz eksisi de bu oyununda. Yoncalar’a hem savunmada hem de hücumda seviye atlatabilecek, koç Radonjic’in top paylaşımı ve savunma çeşitliliği gibi sistemindeki önemli faktörlerine direkt etki edebilecek çok doğru bir transfer.

https://youtu.be/J2pb0j1ZjB4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …