Güncel Haberler

RESMİ: Heurtel, Federasyon ile Anlaşmasını Bozdu ve Zenit ile İmzaladı!

Euroleague ve Liga Endesa’nın güçlü ekiplerinden Barcelona ile Real Madrid’in sorunlu şekilde ayrılan, yaz dönemiminin tamamını artı EuroBasket’i takımsız geçiren Thomas Heurtel‘in yeni adresi belli oldu.

Fransa Milli Takımı ile EuroBasket’e hazırlanırken koç Collet’in 12 kişilik turnuva kadrosunu belirlerken federasyonun oyunculara bir şart koştuğunu biliyoruz. Bu şarta göre EuroBasket’de forma giyecek oyuncuların herhangi bir Rus ya da Belarus takımı ile anlaşmayacaklarıydı ki bu konuda hazırlanan evrağu Heurtel de imzalamıştı.

Eurobasket bitti, Heurtel Fransa’nın gümüş madalyayı kazanmasında önemli bir rol oynadı ve şimdi gidip gelecek sezon sadece VTB Ligi‘nde boy gösterecek olan Zenit ile 1+1 yıllık kontrat konusunda resmen anlaştı. Bakalım bu konuda Fransa federasyonunun ne gibi bir yaptırımı olacak.

1.89 metre boyunda olan 33 yaşındaki Fransız guard, Euroleague’de Real formasıyla 27 maçta ortalama 19.9 dakika süre alırken 9.0 sayı, %40.0 3sayı, 2.4 ribaund, 4.6 asist ve Liga Endesa’da ise 26 maçta ortalama 18.2 dakika sahada kalırken 8.3 sayı, %46.3 3sayı, 2.4 ribaund, 4.2 asist ile katkı verebilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zenit, Nunnally’e Rağmen Partizan’ı Farklı Geçti

Moskova’da düzenlenen VTB Ligi Süper Kupa A grubu ikinci maçında Zenit, Euroleague ekibi Partizan‘ı Nunnally’nin …