Güncel Haberler

NBA’de Artık Oyuncular 18 Yaşında Draft Edilebilecek!

NBA‘de 2024 Draftı ile beraber artık liseden direkt olarak lige geçiş mümkün olacak.

2005 yılına kadar lise oyuncuları isterlerse NCAA’de oynamadan direkt olarak NBA Draftı’nda yer alabiliyorlardı ama sonrasında getirilen kuralla en erken Draft’a katılma yaşı 19’a çıkarılmış, bu durum engellenmişti.

Son gelen haberlere göre NBA bu konuda geri adım attı ve oyuncular yine istedikleri takdirde liseden direkt olarak NBA draftına katılabilecekler.

The Athletic’de yer alan habere göre NBA ve oyuncular birliği NBPA, drafta girebilme yaşının 19’dan 18’e indirilmesi konusunda anlaşmaya vardılar. Yani artık oyuncular tıpkı 2005’den önce olduğu direkt liseden sonra NBA draftına katılabilecekler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …