Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid, Yeni Sezon Öncesi Maaş Bütçesinde Kesintiye Gidiyor!

İspanya Liga Endesa‘nın son şampiyonu Real Madrid, iddialara göre ekonomik sorunlar yaşıyor!

2021-22 sezonunu Turkish Airlines Euroleague ikincisi ve Liga Endesa şampiyonu olarak tamamlayan Real, bu yaz kadrosuna eklediği önemli isimlerle de gelecek sezon için yine zirveye oynayacağının sinyallerini net olarak vermişti. Fakat İspanyol devi aynı zamanda bazı finansal problemlerle de uğraşmak durumunda.

2Playbook’da yer alan habere göre Real Madrid, geçen sezon 2020-21 sezonun toplam bütçesinin üzerine çıktığı için yeni sezon öncesi maaş bütçesini yüzde 22 oranında azaltmaya hazırlanıyor. Haberde belirtilen bir diğer detaya göre İspanyol devi, geçtiğimiz sezon toplam 31 milyon euro zarar etmiş durumda.

Real geçen sezon 41 milyon euroluk bir bütçeyle mücadele etmişti ve bu gelişmelerin ardından 2022-23 sezonundaki bütçelerinin 32 milyon euro civarına düşmesi gündemde. İspanyol devinin gelecek sezon tahmini gelirinin 18 milyon euro olması beklenirken, toplam zararlarının ise 23.6 milyon euro olacağı öngörülüyor.

Kaynak: 2Playbook & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …