Güncel Haberler

İDDİA: Ponitka ile Bologna da İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Virtus Bologna kanat rotasyonun güçlendirmek istiyor.

İtalya kaynaklı Il Resto del Carlino’da yer alan habere göre İtalya Lega Basket Serie A‘nın finalisti, EuroBasket’de sürpriz yaparak yarı final oynayan Polonya’nın lideri Mateusz Ponitka ile ilgileniyorlar. Yıldız oyuncu Baskonia’nın da gündeminde ve hali hazırda Reggio Emilia ile 2 aylık (22 Kasım’a kadar) bir kontratı var. Kontratta ufak bir meblağ buy-out karşılığı Euroleague çıkışı bulunuyor.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki Polonyalı kanat oyuncusu geçtiğimiz sezon Euroleague’de 20 maçta ortalama 26.3 dakika süre alırken 4.7 sayı, 5.2 ribaund, 2.7 asist ve VTB’de ise 12 maçta ortalama 22.0 dakika süre alırken 5.3 sayı, 3.4 ribaund, 4.5 asist ile katkı vermişti.

EuroBasket’de ise yer aldığı 8 maçta ortalama 27.7 dakika süre bulurken 14.0 sayı, %29.7 3sayı, 5.8 ribaund, 6.3 asist ortalamaları ile mücadele etmiş, Slovenya’yı eledikleri tarihi maçta ise 26 sayı, 5-13 3sayı, 16 ribaund, 10 asist, 3 top çalma ile turnuva tarihinin triple-double performansına imza atan 4. oyuncusu olmuştu.

OYUNCU ANALİZİ:

Tecrübeli oyuncu hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Koç Scariolo’nun elindeki kadroya baktığımızda kanat rotasyonunda aslında önemli seçenekleri olduğunu görüyoruz. Belinelli, Lundberg, Weems, Cordinier ve hatta Ojeleye’yi bu isimler arasında sayabiliriz. Ama yine Ponitka gibi oyunun her alanına etki edebilen, özellikle liderlik özellikleri ve organizasyon yetenekleri ile oyun kurucusulara destek olabilen bir isme elbette ihtiyaçları olacaktır. Ayrıca Abass’ın yine sakatlanmasıyla beraber savunmada koç Scariolo’nun istediği sertliği ortaya koyabilecek, güçlü fiziğe sahip ve savaşçı bir oyuncu Ponitka. Dış şutları halen bir eksi olsa da birlikte oynayacağı beşlerde bu zaafını kapatabilecek bir çok silahı olacak koç Scariolo’nun. Dolayısıyla elbette bu transferi tamamlayabilirlerse takıma güç katacakları bir gerçek ki Ponitka zaten Eurobasket’de “her takıma lazım” bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …