Güncel Haberler

İspanya Federasyon Başkanı Garbajosa’dan Brown’a Özel Teşekkür!

2022 FIBA Eurobasket finalinde Fransa’yı devirerek tarihinde 4. kez bu turnuvada altın madalya kazanan İspanya’da bu başarının mimarlarından biri de kuşkusuz takımın yeni devşirmesi Lorenzo Brown‘du.

Turnuva boyunca Sergio Scariolo’nun sistemine harika uyum sağlayan Brown bu şampiyonlukta çok önemli bir rol oynadı. Brown’ın devşirilmesi ise turnuva öncesinde büyük bir tartışma ortamı yaratmıştı. Maçın ardından medyaya konuşan İspanya Basketbol Federasyonu Başkanı Jorge Garbajosa, Brown’ın eklemesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

Doğru olan buydu. Herkesi anlayamam. Herkesin kendi düşüncesi var ve hepsine saygı duyuyorum. Ricky Rubio, Carlos Alocen, Sergio Rodriguez, Sergio Llull gibi isimlerin sakatlıkları ve yokluklarının ardından çok çalıştık ve uzmanlardan, koçlardan, spor yöneticilerinden tavsiye aldık. Brown, doğru isimdi.

Ondan beklediklerimizden çok daha fazlasını yaptı. İlk günden beri bu ailenin bir parçası gibi hissetti. Bizi onu bizden biriymiş gibi kabul eden bir takım olarak gördü. Sahadaki performansı bizim basketbolumuza ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. İspanya forması giymek onun hayaliydi, bizim için de büyük bir onur oldu.

Bazı insanların bu karardan hoşnut kalmayacağını biliyorduk. Ben, rolüm gereği İspanya basketbolunu geliştirmek ve korumak için adımlar atmalıyım. Burada sadece basketbol oynamak için bulunmuyor. Keşke antrenman kampının ilk günlerinde onu görseydiniz. 18 yaşındaki Juan Nunez ile sürekli konuşuyor, onu eğitiyordu. Sahada gördüklerinizden çok daha fazlasını yapıyor. İspanya basketboluna tamamıyla bağlı. Doğru bir karardı. Ona teşekkür etmekten daha fazlasını söyleyemem.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …