Güncel Haberler

Rudy, İspanya’nın Sırrını Açıkladı!

2022 FIBA Eurobasket yarı final maçında İspanya, ev sahibi Almanya’yı 91-96’lık skorla geçerek finalde Fransa’nın rakibi olmuştu.

Karşılaşmanın ardından 37 yaşındaki tecrübeli kaptan Rudy Fernandez açıklamalarda bulundu:

Kaptan Rudy Fernandez, takım arkadaşlarına yönelik hislerini şu cümlelerle değerlendirdi:

Bizim en büyük sırrımız üzerimizde taşıdığımız bu forma ve takımdaki aile ortamı… Bu oyuncu grubu hakkındaki hislerimi sizlere kelimelerle ifade edebilmem imkansız. Bu aileyle EuroBasket turnuvasında oynama şansı elde edebildiğim için çok gururluyum.

Almanya galibiyetini de değerlendiren 37 yaşındaki skorer, galibiyetin tadını çıkarmaları gerektiğini söyledi:

Maçın sonunda harika savunma yaptık ve Almanya’yı konfor alanından çıkardık. Şu an halihazırda bir madalya kazanmayı garantilemiş durumdayız. Son 16 turuna gidilirken herkesin bize yönelik şüpheleri vardı. Şimdi ise bu durumdan zevk alıp galibiyetin keyfini çıkarmalıyız. Finaldeki rakibimiz Fransa da harika bir takım, bir kez daha finale yükselebildiğimiz için bu anın keyfini çıkaracağız.

İspanya Milli Takımı, 18 Eylül Pazar günü saat 21.30’da altın madalya için Fransa’yla kozlarını paylaşacak.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …