Güncel Haberler

BSL Yayın Hakları ve Ligin İsim Sponsoru Netleşiyor

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonu 30 Eylül’de başlayacak ancak halen önemli konular netlik kazanmış değil.

Basketfaul’de yer alan habere göre yayın hakları konusunda sona gelindi. Yapılan yeni anlaşmaya göre TRT‘nin spor kanalları ile Tivibu Spor maçları ortak olarak yayınlayacaklar. Ancak TRT yoğun yayın trafiği nedeniyle her hafta 2 maç yayınlamak istiyor. Cuma ve Pazartesi günlerinde oynanacak maçları da almalarıyla beraber haftada 4 maça çıkmaları planlanıyor. Diğer karşılaşmaların tamamını ise Tivibu Spor yayınlayacak.

Ayrıca haberin detaylarında ligin isim sponsorluğu için de Türkiye Sigorta ile el sıkışıldığı ve önümüzdeki günlerde anlaşmanın resmi olarak açıklanmasının beklendiği belirtilmişti.

Bildiğiniz gibi ING ile 2019 yılında 3 yıllık bir isim sponsorluğu anlaşması yapılmış ve bu anlaşma 2021-22 sezonu ile birlikte sona ermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …