Güncel Haberler

Koç Scariolo, Almanya Galibiyetinin Ardından Konuştu

2022 FIBA EuroBasket yarı final maçında İspanya, ev sahibi Almanya’yı çekişmeli geçen bir mücadelenin ardından 91-96’lık skorla geçerek finalde Fransa’nın rakibi olmuştu.

İspanya’nın başında görev aldığı tüm turnuvalarda toplamda 8. madalyasını almayı graantilemiş olan İtalyan koç Sergio Scariolo maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Oyuncularına övgüler yağdıran Scariolo, başarının sırlarına da değindi:

Oyuncularımı tebrik edebilmek için yeterli kelimeleri bulamıyorum. Turnuva boyunca kendilerine yönelik beklentilerin epey üzerine çıktılar. Muhtemelen bu turnuvada madalya kazanabileceğimizi pek kimse tahmin etmiyordu ama benim için en tatmin edici sonuç buydu. Turnuva boyunca çok çalıştık, sürekli takım halinde bir arada kaldık, savunmada ortak bir çaba gösterdik, mücadelemizle limitlerimizin bile üzerine çıktık ve fiziksel oynadık. Almanya maçının son bölümünde de sahaya yüreğimizi koyduk. Üst üste 10 serbest atış isabetinin yanı sıra en kritik toplarda da isabet bulduk.

Eurohoops

Finaldeki rakipleri Fransa hakkında da konuşan deneyimli koç, maçın her türlü sonuca açık olduğunu belirtti:

Bu tür maçlar her zaman heyecan verici oluyor. Rakibimiz Fransa yıllardır harika takımlarla turnuvalarda yer alıyor. Özellikle atletik özellikler bakımından da çok üstünler. Rakibimize ve koçları Vincent Collet’e saygım çok büyük. Artık finaldeyiz ve önümüzde tek bir maç var. Bu tür maçlar her türlü sonuca açık.”

Bu yıl İspanya, kadın ve erkek basketbol kategorilerinde toplam 9. kez finalde yer alacak. Bunun ne derece büyük bir olay olduğunun farkında mısınız emin değilim. Neredeyse her spor branşında İspanya, en azından finalde temsil ediliyor. Oyuncularım için çok mutluyum, onların bu durumdan keyif almalarını istiyorum çünkü çok hak ettiler. Koçlar, teknik ekip ve oyuncular her yıl daha da gelişmek için çok çalışıyorlar. Bu tür başarılar tek gecede kazanılmıyor, yıllar boyu süren çalışmaların karşılığı olarak alınıyor.

Eurohoops

Final karşılaşması yine Berlin’in ev sahipliğinde 18 Eylül Pazar günü saat 21:30’da İspanya ile Fransa arasında oynanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …