Güncel Haberler

Koç Itoudis, Almanya Yenilgisinin Ardından Konuştu

2022 FIBA EuroBasket‘in güçlü madalya adaylarından biri olan gösterilen Yunanistan, çeyrek finalde ev sahibi Almanya’ya yenilerek turnuvaya erken veda edip hayal kırıklığı yaratan ekiplerden biri oldu.

Yunanistan Milli Takımı’nın koçu Dimitris Itoudis bu kalp kırıcı mağlubiyetin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Üçlük isabetlerinde iki takım arasındaki farkı vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, karşılaşma hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

İlk olarak Almanya’yı tebrik ederim, daha iyi oynayan taraf onlardı. Onları birkaç kez yakalama şansı elde ettik ama inanılmaz bir yüzdeyle şut attılar. Wagner ve Obst toplamda 10 üçlük isabeti buldu. Maçın başında onlara özgüven verdik. Orada aslanlar gibi savaşıp maça dönmenin bir yolunu bulduk, hatta ilk yarının sonunda öne bile geçtik. Fakat üçüncü çeyrek bizim canımızı yaktı. Şutlarımızda isabet bulamadık ve özgüvenimizi kaybettik. İlk yarıdaki yüksek tempodan ötürü maçı hücumla kazanmaya çalıştık. Almanya’nın savunması iyiydi ancak üçüncü çeyrekte kaçırdığımız fırsatlar sadece savunmadan kaynaklı değildi. Oyuncularımı tebrik ederim. Hayatta zor dönemler olur ama düştüğünüz zaman ayağa kalkmanız gerekir. Bu sadece başlangıç ve buradan dersler çıkaracağız. Bu maceradan zevk aldık. Bu takımın birçok insanı gururlandırdığını düşünüyorum. Daha fazlasını yapmak isterdik ama bu sefer olmadı.

Itoudis, Almanya Milli Takımı’nın herkes için örnek teşkil ettiğini belirtti:

Almanya’ya çok saygı duyuyorum. Franz Wagner’in sakatlığı vardı ama ülkesine yardımcı olabilmek için iğneyle maça çıktı, bu bile oradaki kültür hakkında çoğu şeyi söylüyor. Oradaki antrenör ekibi ve organizasyon için en iyisini diliyorum. Almanya, milli takıma yaklaşım şekli ve bir ulus olarak başarıya ulaşmanın canlı örneği.

Itoudis, Yunanistan’ın erken vedasına rağmen takım hakkındaki olumlu görüşlerinin değişmediğini söyledi:

Ritimlerini bozmak için iki mola aldık ama bazen işe yarıyor, bazen işe yaramıyor. Bir sonraki aşamaya geçme hedefimize ulaşamadık. Şüphesiz oyuncular hakkında olumlu yorumlar var, bu takım bugün savaştı. Dünyanın milli takımımıza ilgi gösterdiğini düşünüyorum. Alışkanlıkları oluşturmak zaman alır. Sonucu yalnızca sakatlıklara bağlamak istemiyorum. Alışkanlık ve kimya geliştirmeye çalışıyoruz ve bu zaman alıyor. Yolun sonuna ulaşamasak bile raporum olumlu yönde. Tüm oyuncular sağlıklı kalmalı ve bir sonraki yolculukta hazır olmak için ekiplerine geri dönmeli.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımlarının 2022 Yılı Karnesi Parmak Issırtıyor!

İspanya basketbolu kuşkusuz altın çağını yaşıyor. Avrupa’nın ekol ülkelerinden biri olan İspanya, sadece A takım …