Güncel Haberler

Koç Herbert, Yunanistan Galibiyetini Değerlendirdi

2022 FIBA EuroBasket çeyrek final karşılaşmasında ev sahibi Almanya, turnuvanın güçlü favorilerinden biri olan Yunanistan’ı 107-96’lık skorla eledi ve adını yarı finale yazdırdı.

Almanya Milli Takımı Başantrenörü Gordon Herbert, Alman taraftarının önünde alınan galibiyetin ardından basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

İtalya koçu Gianmarco Pozzecco, çeyrek finalde Sırbistan’ı eledikten sonra kredi kartını oyunculara verdiğini açıklamıştı. Almanya koçu Gordon Herbert ise daha önce yaptığı bir açıklamada, turnuvada büyük bir galibiyet alırsa bunu şarapla kutlayacağını belirtmişti. Fakat Herbert sözünden dönmüş gibi görünüyor:

Bildiğim bir şey var, o da kredi kartımı asla oyunculara vermeyeceğim. Şu anda soğuk bir birayı tercih ederim. Dennis [Schroder] maçtan sonra kredi kartımı istedi ama ben ‘Üç kez boşandım, kredi kartımın limitini beğenmeyeceksin’ dedim.

Herbert, maçı Almanya’ya getiren kilit faktörleri şöyle açıkladı:

Hücum anlamında maç genelinde oldukça iyiydik. Galibiyetin asıl anahtarının ikinci yarı olduğunu düşünüyorum. Özellikle ikinci yarının ilk 15 dakikasındaki savunma performansımız belirleyici oldu. Geçiş savunmamızı daha iyi yaptık, ribauntlarda daha etkiliydik. Bence bunlar galibiyeti getiren kilit faktörler oldu. Oyunculara da kredi vermeliyiz. İlk yarıdan sonra soyunma odasına bir amaçla geldiler.

Başarılı çalıştırıcı basın toplantısında sözlerine şunları da ekledi:

Bence içinde bulunduğumuz durum Alman basketbolu için inanılmaz. Bu takımın ve oyuncuların kendi topraklarında sergiledikleri performans inanılmaz. İnsanlar oyun karakterimizi ve kimliğimizi gördüler. Önümüzde hala iki maç var. Madalyayı kendimize hedef olarak belirledik. İnsanlar bana o zamanlar biraz deliymişim gibi baktılar ama hala peşinde olduğumuz şey bu.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kasım Penceresi Sonrası Avrupa’dan Dünya Kupası Bileti Kapan Takımlara Göz Atalım

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. turun Kasım penceresi sona erdi. Bu pencerede 4 …