Güncel Haberler

RESMİ: Euroleague’de Bodiroga Dönemi Başladı

Turkish Airlines Euroleague‘in resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Dejan Bodiroga, Bertomeu’nun görevinden ayrılmasının ardından organizasyonun başına geçti.

Diğer taraftan Marshall Glickman‘ın da geçici olarak CEO görevine başlayacağı belirtildi. Açıklamada 22 yıldır Euroleague Basketball’u yöneten Bertomeu’ya da veda edildi.

EuroLeague’den yapılan açıklama şu şekilde:

Kariyeri boyunca üç EuroLeague şampiyonluğu ve birçok bireysel ödül kazanan EuroLeague ikonu Dejan Bodiroga, EuroLeague Basketbol Başkanı seçildi ve aynı zamanda Direktörlük görevini de üstlenecek. Bodiroga, Avrupa basketbol tarihinin en büyük oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.

Bodiroga derin bilgi birikimini ve deneyimini yeni rolüne taşıyacak. Kulüpler, oyuncular, taraftarlar, ortaklar ve tüm EuroLeague paydaşları için rekabetin kalitesini artırmaya odaklanacak. Bodiroga’nın kapsamlı uluslararası bağlantıları, EuroLeague’in EuroLeague Oyuncular Birliği, EuroLeague Baş Antrenörler Kurulu, EuroLeague Basketbol Yetkilileri Birliği, FIBA, yerel ligler ve diğer basketbolla ilgili kurumlar dahil olmak üzere küresel basketbol topluluğu içindeki kurumsal ilişkilerini geliştirmeye odaklanan yeni bir stratejinin temelini oluşturmaktadır.

Basketbol kariyerinin ardından Bodiroga, 2011-2015 yılları arasında Sırbistan Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı ve ardından FIBA Avrupa Rekabet Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.

Bodiroga, “EuroLeague’de yeni bir döneme giriyoruz” dedi. “Geçtiğimiz 20 yıl, Avrupa’nın önde gelen basketbol liginin kendisini küresel sporlarda bir güç merkezi olarak kurduğunu gördük. Jordi Bertomeu ve ekibine vizyonları ve sıkı çalışmaları için teşekkür etmek istiyorum. EuroLeague ve EuroCup’ın etki alanını genişletmeye devam etmeyi dört gözle bekliyorum.”

G2 Strategic’in CEO’su ve EuroLeague Basketball’un uzun süredir danışmanı olan Marshall Glickman, EuroLeague’in CEO Vekili, bağlı şirketlerinin Direktörü ve EuroLeague Properties Özel Danışmanı olarak atandı. Ek olarak, ligin IMG Media ile ortak girişimi olan Euroleague Ventures’ın yönetim kurulunda yer alacak. Glickman geçici bir rol üstlenecek ve EuroLeague Basketball’un hissedarlarına kalıcı bir CEO’yu işe almada yardımcı olacak.

Glickman’ın odak noktası, ligin değerini ve kulüplerin kolektif ticari varlıklarını optimize etmek, hayran kitlesini genişletmek, Avrupa basketbolunu dünya çapında popüler kültüre entegre etmek ve nihayetinde daha önemli pazarlara genişlemek için IMG ile yakın bir şekilde çalışarak iş tarafında olacak.

Glickman, “EuroLeague Basketball benim için aile gibi” dedi. “En iyi pan-Avrupa basketbol liginin muazzam bir potansiyele sahip olduğuna, özellikle de dijital yerli nesillere hitap ettiğine her zaman inandım. Lig ofisindeki arkadaşlarımıza ve Avrupa’nın en iyi kulüplerinin yeni döneme geçişine yardımcı olmaktan heyecan duyuyorum. EuroLeague’in kurucusu Jordi Bertomeu’ya liderliği, dostluğu ve desteği, Avrupa kültürlerine ve spor geleneklerine uyum sağlamama yardımcı olduğu için minnettarım ve ileriye dönük danışmanlığını ve bilgeliğini dört gözle bekliyorum.”

Glickman, NBA’in Portland Trail Blazers ve Oregon Arena Corporation Başkanı, Ulusal Basketbol Birliği Yayın Koordinatörü, NBA Properties Medya Satış Direktörü ve Portland Family Entertainment’ın Başkanı ve CEO’su olmak da dahil olmak üzere spor endüstrisinde geniş bir kariyere sahip. Glickman, Avrupa spor ekosistemi hakkında derin bir bilgiye sahip çünkü G2 Strategic, 20 yıldır EuroLeague Basketbol’un iş danışmanlığını yapıyor. G2 Strategic’in Avrupa müşteri portföyünde LaLiga Santander (İspanya), Ligue de Football Professionnel (Fransa), Fransız Tenis Federasyonu, FC Barcelona, Olympique Lyonnais, Stade Rochelle, Stade Français, CSKA Moskova, Tenis Profesyonelleri Birliği, Tenis Kanada’nın yanı sıra çeşitli Avrupa spor kulüpleri (PSG, Olympique Lyonnais, CSKA) ve tenis turnuvaları bulunmaktadır.

Glickman ayrıca Moda Center (Portland, Oregon), Providence Park (Portland, Oregon), Moscow Sports & Entertainment Center, American Airlines Arena (Miami, Florida), Roland-Garros (Paris) ve Villeurbanne, Fransa’daki yeni bir arena da dahil olmak üzere planlanan veya inşa edilen birçok arenanın ve stadyumun geliştirilmesinde öncü bir rol oynamıştır.

Glickman, memleketleri Portland, Oregon ve Bend, Oregon’da çeşitli kurullarda görev yaptı ve birkaç yıldır canlı caz şovları üretti.

Jordi Bertomeu, 22 yıldır EuroLeague Basketball’un ön saflarında yer alıyordu.

Glickman ve Bodiroga, 22 yıldır bu görevde olan CEO Jordi Bertomeu’dan görevi devralacak.

Bertomeu, 2000 yılında EuroLeague Basketball’un kurucularından biriydi ve o zamandan beri organizasyona liderlik etti. Onun yönetimi altında, EuroLeague hızla Kuzey Amerika dışındaki en tanınmış basketbol yarışması haline geldi ve hem rekabetin yoğunluğu hem de çığır açan yeteneklerin oluşturulmasındaki rolü için dünya çapında bir izleyici kitlesi kazandı. Bertomeu, EuroLeague’in dramatik etkisini sürekli olarak artıran rekabet yapısı ve kural değişiklikleri hakkındaki kararların merkezindeydi.

EuroLeague Basketball, 2016 yılında medya ve eğlence devi IMG ile ortak girişimde büyük Avrupa takım sporları arasında ilk gerçek uluslararası Avrupa ligini yaratarak bir kez daha çığır açtı. Sonuç olarak, EuroLeague’in popülaritesi ve ticari performansı, televizyon izleyiciliğinde, sosyal medya katılımında ve küresel tanınırlıkta önemli artışlar yaşadı.

Euroleague Ticari Varlıklar hissedarları, Bertomeu’ya 22 yılı aşkın süredir gösterdiği eşsiz özveri için teşekkür eder ve gelecekteki çalışmalarında başarılar diler.

Kaynak: Euroleague Basketball & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …