Güncel Haberler

Polonara, Koç Pozzecco İçin: “Takım Arkadaşımız Gibi.”

2022 FIBA EuroBasket‘in son 16 turu geride kaldı. Birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olan aşamada belki de en büyük sürprize İtalya imza attı.

Turnuvanın en büyük favorilerinden Sırbistan’ı mükemmel bir performansla 94-86 deviren İtalya, çeyrek final biletini kapmayı başardı.

17 sayı – 4 ribaund – 3 asistle galibiyetin mimarlarından biri olan Achille Polonara, maçın ardından Eurohoops’a konuştu:

Sırbistan Avrupa’nın en iyi takımlarından biri. Onları yenmek için harika bir maç çıkarmamız gerektiğini biliyorduk. Bunu başardık. Müthiş bir maç çıkardık. Herkes sahada elinden geleni yaptı. Şimdi dinlenmeliyiz, iki gün içerisinde bir önemli maç daha oynayacağız.

İtalya’da başantrenör Pozzecco üçüncü çeyrekte takımı 61-57 gerideyken diskalifeye olmuştu. Polonara, bu olayın takıma etkisine değindi:

Koç maçtan atıldığında enerjimiz çok arttı. Pozzecco için kazanmamız gerekiyordu. O, bizim koçumuz ancak aynı zamanda takım arkadaşımız gibi. Her zaman bizim özgüvenimizi kamçılıyor. Resmen bir oyuncu gibi. Aynı zamanda onun için savaştık. Bu olay özgüvenimizi çok arttırdı.

İtalya, Milano‘nun ev sahipliği yaptığı C Grubu’nda beş maçının üçünü kazanmış ve dördüncü sıradan zor da olsa Son 16 biletini kapmayı başarmıştı.

Pozzecco yönetimindeki ekip, çeyrek finalde ise milli takımımızı saf dışı bırakan Fransa ile kozlarını paylaşacak. Polonara, grup aşamasındaki maçları ve çeyrek final eşleşmesini değerlendirdi:

Grup aşamasında Ukrayna ve Yunanistan’a kaybettik. Yunanistan da Avrupa’nın en iyi takımlarından biri. Evet, Ukrayna maçında çok iyi değildik ama basketbolda her şey olabilir. Bu akşam çok iyi bir takımla karşılaştık, iki gün içinde çok iyi bir takımla daha karşılaşacağız. Eğer bu şekilde oynarsak herkesle rekabet edebiliriz.

Kaynak: Euurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kasım Penceresi Sonrası Avrupa’dan Dünya Kupası Bileti Kapan Takımlara Göz Atalım

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. turun Kasım penceresi sona erdi. Bu pencerede 4 …