Güncel Haberler

Koç Pesic, Sırbistan’ın İtalya’ya Elenmesinin Ardından Konuştu

2022 FIBA EuroBasket başlamadan önce yayınlanan güç sıralamasında Sırbistan zirvede yer alıyordu. Ama son 16 eleme maçında İtalya’ya 94-86’lık skorla elenerek soğuk bir duş aldılar.

Yaşanan bu büyük hayal kırıklığının ardından tecrübeli koç Svetislav Pesic açıklamalarda bulundu:

İtalya bize kıyasla çok daha agresif oynadı, enerjileri çok daha yüksekti. İkili mücadelelerde bize göre çok daha sertlerdi. Çok fazla boş şut kaçırdık fakat asıl sorun savunmamızdı. Rakibimize çok fazla kolay üç sayı imkanı tanıdık ve hücum ribaundu verdik. Bu şekilde özgüven depoladılar ve bu özgüven onları galibiyete taşıdı.

İtalyanlar maçın genelinde kısa beşlerle sahada kaldılar. Top çok hızlı dolaşıyordu. Şut atmaya çok hazırdılar fakat asıl önemli nokta savunmada yeterince agresif olamamamızdı. Şut ritimlerini bulmalarına izin verdik, bu da onları hak edilmiş bir galibiyete taşıdı.

Deneyimli koç, sözlerini genel bir turnuva değerlendirmesi yaparak ve Sırbistan’ın geleceğine değinerek noktaladı:

Sırbistan’ın kadrosu çok iyi. Şampiyonanın ilk kısımlarında mükemmel oynadık. Şimdi yenilginin ardından hepimiz hayal kırıklığına uğradık fakat spor böyle bir şey. Basitçe İtalyanlar tek maçlık eleme turunda daha iyiydi. Yaşadığımız problemlerden de, turnuva esnasında iyileşen sakat oyuncularımızdan da bahsetmeyeceğim çünkü bahane bulmak istiyormuş görüntüsü vermek ve İtalya’nın galibiyetine gölge düşürmek istemem. Kadronun geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Son 16’da gelen mağlubiyete rağmen hepsiyle çalışmak büyük keyifti.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …