Güncel Haberler

Litvanya’yı Eleyen İspanya’nın Koçu Scariolo, Peri Masalını Sürdürmek İstediklerini Belirtti

2022 FIBA EuroBasket son 16 eleme turunda güçlü rakibi Litvanya’yı saf dışı bırakan İspanya adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Uzun yıllarda İspanya milli takımının başında bulunan İtalyan koç Sergio Scariolo bu önemli karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Başarılı koç öncelikle kadrolarının tecrübesizliğine değindi:

Mevcut kadroda daha önce EuroBasket’te oynamamış dokuz kişi var. Geriden geldiler, sağlam kaldılar ve uzatmalarda bile kazanmanın bir yolunu buldular.

İspanya, çeyrek finalde Markkanen liderliğindeki Finlandiya ile eşleşti. Peki bu başarının devamı gelecek mi:

Buradayız, çeyrek finaldeyiz, bunu başardık. Favorilerden birini yendik ve yeni bir fırsat yakalamaya çalışacağız. Neden olmasın?

Son olarak Lorenzo Brown’a değinen Scariolo, görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

Takım arkadaşları onu takip etti, onu cesaretlendirdiler ve ondan gelen pasları sayıya dönüştürmeye hazırdılar. Tarihi ve kültürü olan bir ekipte Lorenzo’nun takım oyuncusu olma arzusunu vurgulamak isterim.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …