Güncel Haberler

Slovenya, Doncic’in Tarihi Performansı Eşliğinde Fransa’yı Yenip Liderliği Kaptı

2022 FIBA EuroBasket‘de Köln’de oynanan B grubu son maçında Slovenya, Doncic’in tarihi performansı eşliğinde Fransa‘yı 82-88’lik skorla geçti.

Bu sonuçla Slovenya grubu lider bitirdi ve son 16 eleme maçında Belçika ile eşleşti. Fransa ise grubu 3. sırada bitirdi ve son 16 eleme maçında Türkiye’nin rakibi oldu.

Slovenya’da Luka Doncic tam 47 sayı üreterek 1983’de Galis’in ürettiği 43 sayıyı geçerek turnuva tarihinin bir maçta en çok sayı atan ikinci oyuncusu oldu. Rekor ise 1957 yılındaki turnuvada bir maçta tam 63 sayı üreten Belçikalı Eddy Terrace’a ait. Doncic ayrıca istatistiklerine 7 ribaund ve 5 asist de ekledi. Ona destek olan diğer isimler ise Goran Dragic (!4 sayı, 4 ribaund, 4 asist) ve Edo Muric (9 sayı, 3 ribaund) oldular. Tobey ayak bileği bir önceki maç burkulduğu için dinlendirildi.

Fransa cephesinde ise Rudy Gobert 19 sayı, 9-10 2sayı, 8 ribaund ile en skorer isim olurken, Evan Fournier 15 sayı, 1-6 3sayı, 3 asist, Amath M’Baye 13 sayı, 4 ribaund, 5 aist, Elie Okobo 11 sayı, 3-6 sayı, Thomas Heurtel 10 sayı, 4 ribaund, 10 asist, 3 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …