Güncel Haberler

Belçika, Bulgaristan’ı Lecomte ve Obasohan ile Geçerek Son 16 Biletini Kaptı

2022 FIBA EuroBasket‘de Tiflis’de oynanan A grubu son maçında Belçika rakibi Bulgaristan‘ı Lecomte ile Obasohan’dan gelen toplam 45 sayılık katkı sayesinde 80-89’luk skorla geçmeyi başardı.

Belçika bu sonuçla grubu 4. sırada tamamladı ve son 16 eleme turunda Slovenya ile eşleşmiş oldu. Bulgaristan ise turnuvaya veda etti.

Belçika’da Retin Obasohan 25 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken Emmanuel Lecomte 20 sayı, 9-10 2sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Maxime De Zeeuw 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Bulgaristan cephesinde ise Sasha Vezenkov 26 sayı, 3-10 3sayı, 11-11 s.atış, 13 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Dee Bost 18 sayı, 3-12 3sayı, 6 ribaund, 4 asist, Chavdar Kostov 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Dimitar Dimitrov 11 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile direnen başlıca isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Maç Önizlemesi: Türkiye – Belçika

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri I grubu mücadelesinde A Milli Takımımız, Sinan Erdem’de Belçika …