Güncel Haberler

Shengelia, Türkiye Maçındaki Olaylar Hakkında Konuştu

Omzundan yaşadığı sakatlık nedeniyle kadroda olmayan ama buna rağmen akredite edilerek Türkiye maçında benchte oturan Gürcistan‘ın tecrübeli kaptanı Tornike Shengelia maçta ve sonrasında çıkan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

2022 FIBA EuroBasket‘de Tiflis’de oynanan maçta oyuncumuz Furkan Korkmaz ile Sanadze arasında maç içerisinde gerillim yükselmiş, sonrasında iki oyuncu da atılmıştı. Ama olaylar saha dışında da devam etmişti.

Furkan, soyunma odasına giderken 3 Gürcü oyuncu tarafından saldırıya uğramıştı ve bu isimlerin sakatlıkları nedeniyle forma giymeyen Shengelia, Bitadze ve oyundan atılan Sanadze olduğu belirtilmişti.

Shengelia’nın konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

Hiç yoktan çirkin bir durum yaratıldı ve ele alınma şekli çok talihsiz. Her iki taraf da durumu kolayca önleyebilirdi.

Bir yandan, farklı tepki verebilir ve duygularımızın bizi ele geçirmesine izin vermeyebilirdik. Provokasyona tepki vermemek için daha iyi bir iş çıkarmalıydık. Bir insan olarak, tepki gösterdik ve tepkimizi ortaya koyduk.

Öte yandan, sahada bir tartışma yaşandığında o tartışma her zaman orada kalmalıdır. Diğer takımın oyuncularından arkadaşlarının, ailelerinin ve binlerce taraftarın önünde tünele gitmelerini ve kavgaya orada devam etmelerini istememelisiniz.

Sadece bu da değil, soyunma odasına giderken tünelin diğer tarafından provokasyonlar devam etti. Bize her türlü şey söylendi ve yapılan el hareketleriyle orada bizi adeta kavgaya davet ettiler.

Ayrıca Türk tarafından medyaya yapılan açıklamalar çok farklı bir tablo çizdi. Bu durum Türk taraftarların bize ve ailemize karşı saldırganlığını körükledi.

Rahatsız edici mesajlar ve ölüm tehditleri içeren bir saldırganlıkla üstümüze geldiler.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bronz Madalyalı Koç Herbert, EuroBasket Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Son yılların sahadaki basketbol adına en kaliteli turnuvalarından biri olan 2022 FIBA EuroBasket sona erdi. …