Güncel Haberler

Gürcistan Basketbol Federasyonu, Ömer Onan’ın Yalan Söylediğini İddia Ediyor!

Dün akşam (4 Eylül) oynanan 2022 FIBA EuroBasket A Grubu mücadelesinde Türkiye ile Gürcistan kozlarını paylaşmıştı.

İki uzatmaya giden mücadelenin galibi Gürcistan olmuştu ancak mücadelenin ardından yaşananlar maçın önüne geçmeyi başardı.

Gürcistan Basketbol Federasyonu, yaşananlar hakkında açıklama yayınladı.

Açıklamada geçen ifadeler şu şekilde:

Gürcistan Ulusal Basketbol Federasyonu, Türkiye Milli Takımı başantrenörünün provokatif hareketlerinden dolayı duyduğu öfkeyi dile getiriyor. Kendisinin davranışları durumu büyütmeyi amaçlıyordu. Hakemlere ve tribünlere yönelik kaba hareketleri yapmaktan çekinmedi. Etik olmayan davranışları daha önce birkaç kez basında, basın toplantılarında görülmüştü. Kendisinin hakaret içeren açıklamaları Türk Milli Takımı’nın oyuncularına da etki etti. Furkan Korkmaz’ın Gürcistan Milli Takımı oyuncularına karşı gösterdiği fiziksel agresif davranışlar ve tehditler buna açık bir örnek. Ayrıca Türkiye taraftarlarından özel hayata dair tehdit ve saldırı mesajları da yayınlandı. Gürcistan Milli Takımı’nın oyuncuları, bu tarz mesajlara çokça kez maruz kaldı.

Gürcistan Basketbol Federasyonu, Türk Milli Takımı başantrenörünün kasıtlı olarak kışkırtıcı davranışlarına karşı FIBA’dan söz konusu konuyla ilgili katı bir cevap ve geri dönüş bekliyor.

Aynı zamanda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan’ın oyuncularına karşı polisten ve Gürcistan oyuncularından saldırıda bulunulduğuna dair karalayıcı açıklamaları da şaşkınlık verici ve sınırları aşıyor. Gürcistan Basketbol Federasyonu, Ömer Onan’ın yanlış ve hakarete varan iddialarını açığa kavuşturmak için elinden gelen her şeyi yapacak. Ömer Onan’ın açıklamaları dostane federasyonumuzun ve devlet yapımızın tavrını yansıtmıyor. Bu açıklamalar onun hiçbir kanıtla desteklenmeyen iddialarından ibaret ve biz de gerçeğin ortaya çıkması için özel bir soruşturma talep ediyoruz.

Gürcistan Basketbol Federasyonu her türlü şiddetten kendisini tamamıyla ayırıyor. Düşüncelerimiz oyuncular arasında yaşananların saha dışına çıkmaması yönünde.

Gürcistan Basketbol Federasyonu

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …