Güncel Haberler

Millilerin EuroBasket’deki İlk Rakibi Karadağ

2022 FIBA EuroBasket A Grubu’nda yer alan A Erkek Milli Takımımız, 1 Eylül Perşembe günü tarihinde 9. kez Karadağ ile karşılaşacak.

İki takım ilk kez 16 Ağustos 2008 tarihinde Üsküp’te organize edilen hazırlık turnuvasında karşılaştı. Millilerimiz, müsabakayı 74-67’lik skorla kaybetti.

A Erkek Milli Takımımız, 14 Eylül 2018 tarihinde Ankara’da oynanan FIBA 2019 Dünya Kupası Elemeleri’nde rakibini 79-69’luk skorla yenme başarısı gösterdi.

A Erkek Milli Takımımız ile Karadağ’ın son buluşması, 7 Eylül 2019 tarihinde oynanan FIBA 2019 Dünya Kupası’nda gerçekleşti. Ay-yıldızlılarımız, Çin’de oynadığı müsabakadan 79-74 galip ayrıldı.

Türkiye ile Karadağ arasında daha önce oynanan 6 müsabakayı Ay-yıldızlılarımız kazanma başarısı gösterdi. İki takımın 9. buluşması, 1 Eylül Perşembe günü Gürcistan’daki Tiflis Arena’da gerçekleşecek. TSİ 17.15’te başlayacak karşılaşma, NTV’den naklen yayınlanacak.

Millilerimiz gruptaki ikinci maçında 3 Eylül Cumartesi günü Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek. Millilerimizin Tiflis Arena’da Bulgaristan ile oynayacağı müsabaka TSİ 17.15’te başlayacak ve NTV’den canlı olarak basketbolseverlerle buluşacak.

Organizasyonda A Erkek Milli Takımımız; Karadağ, Bulgaristan, Gürcistan, Belçika ve İspanya ile A Grubu’nda yer alıyor.

Turnuvada gruplarında ilk 4 sırayı alacak takımlar çapraz eşleşme usulü ile Almanya’nın Berlin şehrinde 10-11 Eylül 2022 tarihlerinde son 16 turunda karşılaşacak.

A Erkek Milli Takımımızın A Grubu’ndaki maç programı şu şekilde:

1 Eylül Perşembe
17.15 Türkiye – Karadağ

3 Eylül Cumartesi
17.15 Bulgaristan – Türkiye

4 Eylül Pazar
20.00 Türkiye – Gürcistan

6 Eylül Salı
14.30 Belçika – Türkiye

7 Eylül Çarşamba
14.30 Türkiye – İspanya

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …