Güncel Haberler

Koç Ataman ve Melih, EuroBasket Öncesi Basın Toplantısı Düzenlediler

2022 FIBA EuroBasket’de Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te maçlarını oynayacak A Erkek Milli Takımımız‘da Başantrenör Ergin Ataman ile Takım Kaptanı Melih Mahmutoğlu basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin A Grubu’ndaki ilk maçını Karadağ ile yapacağını hatırlatan A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, “Bu turnuvalarda maç maç düşünmemiz lazım. Karadağ’ın çok tecrübeli oyuncuları var. Özellikle pota altında Dubljevic, Avrupa’nın en skorer oyuncularından biri. Keza Simonovic de tecrübeli bir oyuncu. Kısalarda Perry, Popovic ve Mihailovic’in daha önceki maçlarda skor güçlerinin olduğunu gördük.” dedi.

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde Letonya ve Sırbistan ile oynadıkları maçlarda savunmada ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Ataman, “Karadağ maçına daha tempolu, daha agresif savunmayla başlamayı planlıyoruz. Sahada stratejik olarak çok büyük değişiklikler yapacak değiliz. Şu an elimizdeki kadromuz bu. Birebir savunmalarda sıkıntı çektiğimizi gördük. Yardımlaşmalı ve agresif savunma sistemi benimseyeceğiz. Savunmanın sert olması bizim hücum gücümüzü de yükseltiyor. Çünkü hücumda tempolu oynayan bir takımız. Bunun için daha çok takım savunmasına yüklenmeye çalışacağız. Mutlak suretle yarın kazanmak için sahaya çıkacağız.” diye konuştu.

A Erkek Milli Takımı kaptanı Melih Mahmutoğlu da Karadağ maçını kazanarak, şampiyonaya iyi başlamak istediklerini dile getirdi. Letonya ve Sırbistan’a kaybettikleri maçlardan ders almaları gerektiğini anlatan Melih Mahmutoğlu, “İlk maçımızda Karadağ ile karşılaşacağız. İlk gün her zaman zor oluyor. Biz buna mental ve fiziksel olarak hazırız. İyi hazırlandık. İnşallah turnuvaya iyi başlar ve sonunu iyi getiririz. Turnuvaya iyi başlamak istiyoruz. Bu takıma hem moral hem de güven verir.” ifadelerini kullandı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …