Güncel Haberler

Furkan, EuroBasket Öncesi Açıklamalarda Bulundu

A Milli Takımımız‘ın NBA oyuncularından Furkan Korkmaz, 1 Eylül Perşembe günü 2022 FIBA EuroBasket‘de oynayacağımız Karadağ maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

25 yaşındaki oyuncu, EuroBasket 2022 için heyecan duyduklarını ifade etti:

Tabi ki Avrupa Şampiyonası için hepimiz heyecanlıyız. Artık burada hazırlık dönemi bitti ve çıkıp bu maçları oynayacağız, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kazanmak için çıkacağız bir kere her maça. Sonucu hepimiz merakla bekliyoruz.

Eurohoops

Furkan Korkmaz, sağlık durumunun iyi olduğunu da ekledi:

Çok ciddi bir şeyim yok. Sadece hamstring kaslarımda biraz gerilme vardı, o yüzden çok fazla zorlamak istemedim. Çünkü uzun ve efor gerektiren bir turnuva olacak. O yüzden biraz kendimi koruma amaçlı olarak sahaya çıkmayı tercih etmedim.

Eurohoops

Korkmaz, tek tek rakipleri değerlendirmek yerine kendilerine odaklanmaları gerektiğini belirtti:

Tek tek rakipleri konuşmayı pek sevmiyorum çünkü bence biz, bizim ne yapacağımızın önemli olduğu bir ekibiz. Her gün sahaya çıkıp en iyi basketbolumuzu oynarsak yenemeyeceğimiz takım yok. Hazırlık döneminde bunu çok fazla gösteremedik ama olumlu işler yaptık. Bu olumlu işler bize çok önemli sinyaller verdi. Tabi ki dersimize çok iyi çalışmamız gerekiyor. Ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Umuyorum bizim için çok güzel bir turnuva olacak.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …