Güncel Haberler

İDDİA: Knicks, Genç Yıldızı Barrett’ı Feda Etmeye Hazır!

Bildiğiniz üzere geçen ay Gobert’i Wolves’a takaslayan Utah Jazz, bir diğer yıldız ismi Donovan Mitchell‘ı da takaslamaya hazır durumda ki bu konuda sıcak görüşmeler içerisinde bulunduğu takım da New York Knicks.

Jazz’ın bu takasta istedikleri genç oyuncular ve tabiki draft hakları. Masada görüşülen parametreler de bu yönde zaten. Ancak şuana kadar Knicks’in takas pasketine hangi oyuncuları ekleyeceğine dair bir bilgi yoktu.

Knicks koçu Thibodeau’nun ise bu konuda bir görüşü var. Mitchell takasında genç oyunculardan hangisinin gönderilmesi gerektiği konusunda tercihini yaptı. New York Post’ta yer alan habere göre tecrübeli koç savunma yönü de kuvvetli olan Grimes yerine RJ Barrett’ı takas paketine eklemeyi tercih etmiş durumda.

Ancak Knicks’in 22 yaşındaki Grimes’ı pakete eklemeyecek olması tarafların anlaşmasını zorlaştırıyor. Çünkü Jazz CEO’su Ainge’in Grimes’ı kadroya eklemeyi istediği biliniyor.

Hatırlayacağınız üzere The Athletic, iki takımın son zamanlarda Mitchell takası için yeni bir görüşme yaptığını ancak anlaşmaya yakın olmadıklarını bildirmişti. Ayrıca bu haberin detayında Knicks’in yanı sıra Hornets ve Wizards‘ın da Mitchell’i takip ettiğini ancak Mitchell takasının bitmeye yakın olmadığını ekledi.

Barrett ve Grimes’ın ikisi de 22 yaşında, ancak sözleşme durumları çok farklı. 2019 NBA Draftı’nın 3. sırasında seçilen Barrett, bu sezondan sonra sınırlı serbest oyuncu olabilir. Bu da Knicks’in Barrett’a yeni sözleşme vermek zorunda kalacağı anlamına geliyor. Barrett, geçen sezon 20.0 sayı ortalamasıyla kariyer rekoru kırmıştı.

Grimes ise 2021 NBA Draftı’nda 25. sıradan seçildi ve 2025 yazına kadar takımla sözleşmesi bulunuyor. 196 cm boyundaki şutör guard, çaylak yılında %38.1 üçlük isabetiyle ortalama 6.0 sayı üretti.

Kaynak: New York Post & The Athletic & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …