Güncel Haberler

Eski Euroleague Yıldızı Ayon, Emekli Oldu

Gustavo Ayon, 16 yıllık uzun kariyerinin büyük bölümünü Avrupa’da geçirmiş, ülkesi Meksika’nın efsane isimlerinden biri arasına girmişti.

4 yıl da NBA’de boy gösteren Ayon, Turkish Airlines Euroleague sahnesinde de 5 yıl boyunca Real Madrid forması ile etkileyici performanslara imza atmıştı ki bu süreçte 2015 ve 2018 yıllarında EuroLeague şampiyonluğu sevinci de yaşamıştı. Son 2 yılını ülkesinde Meksika Ligi’nde basketbol oyanayarak geçiren veteran uzun resmi olarak emekli olduğunu açıkladı.

Emeklilik kararının ardından bir veda mesajı da yayınlayan Meksikalı uzun, şu ifadeleri kullandı:

Emeklilik kararını almak benim için çok zor olmadı. Kariyerim boyunca vücudumu nasıl koruyabileceğimi çok iyi öğrendim. Son dönemlerimde maçlardan sonra kendimi toparlayabilmek için 24 saate ihtiyaç duyuyordum. Şunu söyleyebilirim ki iyi seviyede bir oyuncu olarak basketbolu bırakıyorum.

Kariyerim boyunca oynadığım takımlarda hep önemli bir role sahip olmayı öncelik olarak kendime belirledim. Benim için süre alabilmek, NBA’de 10 veya 15 yıl geçirmekten daha önemliydi. EuroLeague ile NBA işin eğlence kısmı bakımından olmasa da basketbol açısından aynı seviyedeler. Takımımın en önemli oyuncularından biri olarak EuroLeague kupasını 2 kez kazanmak benim için paha biçilemez bir duyguydu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …