Güncel Haberler

Lakers, Beklendiği Gibi Gasol’un Fomasını Emekli Ediyor

Bildiğiniz üzere İspanyol yıldız Pau Gasol, geçtiğimiz Ekim ayında aktif basketbol hayatına son verdiğini, emekli olduğunu açıklamıştı.

Gasol’un NBA’de uzun yıllar boyunca formasını giydiği ve şampiyonluk yüzüğü taktığı Los Angeles Lakers da yıldız uzunu onurlandırarak formasını emekli etmeye kadar verdi. İspanyol yıldızın 16 numaralı forması gelecek sezon 7 Mart 2023 tarihinde düzenlenen törn ile emekli edilecek.

Batı ekibi daha önce Kobe’nin 8 ve 24, Chamberlain’in 13, Baylor’un 22, Magic’in 32, Abdul-Jabbar’ın 33 ve Shaq’ın 34 numaralı formalarını emekliye ayırmıştı.

Diğer taraftan Gasol, NBA’de forması emekli ediken 7. Avrupalı isim olacak. Daha önce Nets Petrovic’in, Kings Stojakovic ve Divac’ın, Spurs Parker’ın, Cavs Ilgauskas’ın ve Mavs da Nowitzki’nin formalarını emekliye ayırmışlardı.

NBA kariyerine Memphis’te başlayan Gasol, sonrasında 2008-2014 yılları arasında Lakers forması giymiş ve 2 şampiyonluk yaşamıştı. 6 kez All-Star seçilen İspanyol uzun, ayrıca Chicago, San Antonio ve Milwaukee formaları da giymişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …