Güncel Haberler

Koç Pesic, Slovenya Mağlubiyeti Sonrası Konuştu

EuroBasket hazırlık döneminde bulunan Sırbistan Milli Takımı, konuk olduğu Slovenya’ya uzatma sonunda 97-92’lik skorla kaybetti.

Karşılaşmanın ardından Sırbistan’ın tecrübeli koçu Svetislav Pesic açıklamalarda bulundu:

Dolu tribünler ve güzel tezahüratlarla birlikte gerçekten de harika bir maçtı. İki takım da şu anki durumda oynayabilecekleri en iyi oyunları oynadı, iki taraf için de olumlu bakacak birçok nokta var. Slovenya ile oynamak zor çünkü genelde sahada dört şutör bir de Mike Tobey ile oynuyorlar. Savunmadaki bütün boşlukları kapatmak hiç kolay değil ancak bence fena iş çıkarmadık.

Eğer hücumda yeterince güçlü değilseniz savunma eforu bacaklarınıza yük olmaya başlıyor. Hala maç kondisyonunu yakalayamadık. Serbest atışlarda ve boş şutlarda isabet bulmakta zorlandık.

Fakat şu an kesinlikle çok sakinim çünkü oyuncularımızın maç temposuna girdiğimizde ritim bulacağını biliyorum. Biraz da yorgunduk, çok fazla antrenman yaptık.

Pesic, Doncic ve Jokic’in performanslarına dair gelen sorulara ise şu yanıtı verdi:

Onlar hakkında çok fazla konuşmayacağım. İki farklı oyuncu, basketbolu farklı izliyor ve oynuyorlar. Farklı pozisyonlarda oynuyorlar.

Onları bir araya getiren şey NBA’in en iyi oyuncuları arasında olmaları. Luka halihazırda bir süper yıldız ve ikisi de bir gün şampiyon olacak. Eğer sağlıklı kalırsa takımlarını ve ülkelerini çok mutlu edeceklerine dair bir şüphe yok.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Utah, Clippers’ı Yendi (Ömer Faruk 4 sayı, 6 ribaund)

Hazırlık Maçları kapsamında oynanan mücadelede Utah Jazz konuk olduğu Los Angeles Clippers‘ı 101-96’lık skorla geçmeyi …