Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’nın Rakibi Reggio Emilia, Ponitka’yı Kaptı!

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden Pınar Karşıyaka ile aynı grupta yer alan Reggio Emilia, Polonyalı yıldızı kadrosuna kattığını açıkladı.

İtalya Lega Basket Serie A ekibi, geçen sezon Zenit‘de izlediğimiz Mateusz Ponitka ile 3 aylık ve sezonun geri kalanı için de opsiyon bulunduran bir kontrat imzalandığını duyurdu. Tecrübeli forvet bu 3 aylık süreçte bir Euroleague ekibinden teklif alırsa takımdan ayrılabilme opsiyonuna sahip olacak.

Bildiğiniz üzere temsilcimiz de eski oyuncusu ile ilgileniyordu ama anlaşma sağlayamadılar ve yıldız ismi aynı grupta mücadele edecekleri İtalyan ekibine kaptırmış oldular.

1.98 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli forvet, geçen sezon Euroleague’de 29 maçta ortalama 26.3 dakika süre alırken 4.7 sayı, 5.2 ribaund, 2.7 asist ve VTB’de ise 12 maçta ortalama 22.0 dakika sahada kalırken 5.3 sayı, 3.4 ribaund, 4.5 asist ile katkı verebilmişti.

Kariyerine ülkesinde Tempcold AZS Politechnika Warszawa’da başlamıştı. Sonrasında Gdynia’da forma giydikten sonra ülkesinden ayrılarak Oostende’de (Belçika) forma giydi. Ardından da sırasıyla Zielona Gora (Polonya), Pınar Karşıyaka, Tenerife (İspanya), Lokomotiv Kuban (Rusya) başarısı için ter döktü. Son 3 sezondur ise Zenit formasını terletiyordu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …