Güncel Haberler

Kalinic, Slovenya Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundu

2022 EuroBasket’in iki güçlü takımı, Slovenya ile Sırbistan hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Slovenya’da oynanacak karşılaşmada tüm basketbolseverlerin gözü NBA yıldızları Jokic, Doncic, Dragic’in yanı sıra Efes ile Euroleague’i domine eden Micic’in üzerinde olacak. Ayrıca bu maç 2017 EuroBasket finalinin de bir rövanşı olacak.

Tabiki iki milli takımın oyuncuları da bu rövanşı sabırsızlıkla bekliyorlar. Barça’nın yeni transferi Nikola Kalinic de karşılaşma öncesi görüşlerini dile getirdi:

Herkes olabildiğince bilet satmak ve bir rekabet oluşturmak istiyor. Arka planı olan harika bir maç oynayacağız ancak sadece bir hazırlık maçı olduğu unutulmamalı. İki takımın da belli taktik anlayışları var ve iki takım da harika.

2017’deki final gibi izlemesi keyifli bir maç olmasını umuyoruz.

Mozzart Sport

“Slovenya harika bir takım. Onlar Avrupa şampiyonu ve en iyiye karşı oynamak her zaman keyiflidir. İki takımın da bu maçı Avrupa Şampiyonası’nda daha iyi olmak için kullanacağını düşünüyorum.” diye devam etti Sırp forvet.

Kalinic, birçok NBA yıldızının mücadele edeceği EuroBasket’in tarihin en iyi turnuvalarından biri olacağını düşünüyor:

Bence kesinlikle tarihin en zorlu Avrupa Şampiyonalarından biri olacak. Çok fazla iyi oyuncu var: Jokic, Doncic, Dragic… NBA’den birçok oyuncu olduğu gibi EuroLeague’ten de var. İnsanlar milli maçları sabırsızlıkla bekliyor, birçok taraftar olacak ve eğleneceli geçecek.

Mozzart Sport

Sırbistan her turnuva öncesi madalya favorileri arasında gösteriliyor. Barcelona’nın yeni transferi Kalinic, bu durumdan etkilenmemeyi tercih ediyor:

Basketbol oynuyoruz ve keyif alıyoruz. Şu anda olabileceğimizin en iyisi olmak için hazırlanıyoruz. Baskı dediğiniz Ukrayna veya başka bir yerdeki savaştır. Baskıyı bunlar yaratır, basketbol günün sonunda sadece bir eğlence.

Mozzart Sport

Nikola Jokic ve Luka Doncic’in bu akşam oynanacak hazırlık maçında ilgi odakları olacağı bir gerçek. Nikola Kalinic de iki oyuncudan güzel sözlerini esirgemedi:

Nikola’nın buraya gelmesi demek oynamak ve mücadele etmek istiyor demek. O, dünyanın en iyi oyuncularından biri, belki de en iyisi.

Doncic de inanılmaz bir basketbolcu, aynı zamanda inanılmaz bir insan. EuroLeague’de Real Madrid formasıyla muhteşem işler başardı. Fenerbahçe‘de oynarken 2018’deki finalde bizi yenmişlerdi. Onun kim olduğunu ve neler yapabileceğini o an görmüştük.

Muhteşem yetenekleri var. Soğukkanlı oynuyor ve NBA’de başardığı şeyler çok önemli. Helal olsun ona. Jokic ve Antetokounmpo ile beraber Avrupa basketbolunu harika temsil ediyorlar.

Mozzart Sport

Son olarak Kalinic, Sırbistan Milli Takımı’nın gündemini meşgul eden Milos Teodosic’in ayrılığına değindi:

Konu hakkında konuşması gerekenler söylemek istediklerini söylediler: Koç, Federasyon Başkanı… Teodosic bizim arkadaşımız ve kaptanımız, beraber olamayacağımız için hepimiz çok üzgünüz.

Fakat günün sonunda alınan kararlar alındı, durum böyle. Bugün yeni bir gün, devam etmeliyiz. Avrupa Şampiyonası’na odaklanıyoruz.

Mozzart Sport

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Utah, Clippers’ı Yendi (Ömer Faruk 4 sayı, 6 ribaund)

Hazırlık Maçları kapsamında oynanan mücadelede Utah Jazz konuk olduğu Los Angeles Clippers‘ı 101-96’lık skorla geçmeyi …