Güncel Haberler

13 Yaşındaki 2.09’luk Emir, Barcelona Altyapısında!

Emir Karabulut ismini basketbolseverlerin zihinlerine not etmelerini öneriyoruz, çünkü önümüzdeki yıllarda adını çok daha sık duyacağınızdan eminiz.

2009 doğumlu Emir, Şubat ayında çekilmiş olan aşağıdaki videoda 2.07 metre boyundaydı ve o zamandan bugüne 2 cm daha uzadı. Boşnak kökenli ailesinde de herkes uzun zaten, babası 2.10, amcası 2.06 ve annesi 1.85, başka kardeşi yok. Yaplıan ölçümlere göre uzaması tamamlandığında boyu 2.17 metre olacak!

İzmir Ege Gençlik‘in yetiştirerek basketbolumuza armağan ettiği Emir’e kısa sürede yaşına göre mükemmel bir fundamental kazandıran hocası Güneş Özizmirliler’in emeklerine sağlık gerçekten! İki elini de kullanabiliyor, penetre edebiliyor, şimdilik yeteri kadar kuvvetli olmadığı şut mekaniği biraz aşağıda ama yine de yüksek isabetle kullanıyor ve günümüz basketbolunda çok önemli olan bir artısı daha var, mobil bir uzun, hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor.

Temsilciliğini yapan KIN Partners, aile ve tabii ki Emir doğru bir planlama için oturup düşünmüşler, Türkiye’deki kulüplerle de konuşmuşlar ve kendisiyle çok ilgilenen Barcelona‘da karar kılmışlar. Hatta Türkiye’de kendisini almak isteyen kulüplerden birinin yetkilisi bile, “Hiç düşünme, Barcelona’ya git” demiş. Nitekim 22 Ağustos Pazartesi günü de 3 ay önce ön görüşme için davet edildiği Barcelona’ya gidiyor…

Yabancılık çeker mi, uyum sorunu yaşar mı… Bu konularda bir eksisi olacağını düşünmüyoruz çünkü yakınlarının ve ailesinin anlattığına göre özgüveni yüksek bir genç ve daha da önemlisi İngilizce’nin yanı sıra İspanyolca da öğrenmiş, bu gerçekten çok büyük bir avantaj olacak onun için.

Biz de BasketServisi olarak yolunun açık olmasını diliyoruz. Barça altyapısında 3 yıl oynarsa Liga Endesa’da yerli statüsünde forma giyebilecek. Tabi bu durum milli takım seçimini etkilemeyecek. Umarız U16’dan başlayarak milli takımıızın formasını giyer, milli takımımızı her zaman sadık kalarak, yanlış örnek olan bazı ağabeyleri gibi milli takıma çağrıldığında gelmemezlik etmez!

Emir’i temsil eden KIN Partners hakkında:

Emir, Londra merkezli sporcu temsilciliği ve kariyer yönetimi firması KIN Partners ile calışıyor. A Milli Takım ve Fenerbahçe Kaptanı Melih Mahmutoğlu ve geçtiğimiz günlerde 18 Yas Altı Avrupa Şampiyonası’ndaki performansıyla adından söz ettiren Berke Büyüktuncel’in yani sıra İlkay Gündoğan, Neymar ve bu sezon başında Chelsea’den Barcelona futbol takımına transfer olan Andreas Christensen da KIN Partners tarafından temsil edilen sporcular arasında. Şirketin Türkiye temsilciliğini eski milli oyuncu Uluğ Kaçaniku yapıyor.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Barça, Son Çeyrek Operasyonuyla Kaunas’dan Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde FC Barcelona konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı son çeyrekteki 7-15’lik …