Güncel Haberler

Willy Hernangomez, Liderlik Rolüne Hazır Olduğunu Belirtti

2022 FIBA EuroBasket öncesi hazırlıklarını sürdüren İspanya Milli Takımı‘nın yıldız uzunu Willy Hernangomez İspanya basınından AS’a açıklamalarda bulundu.

Turnuvada İspanya’nın en önemli silahlarından biri olacak olan New Orleans Pelicans pivotu, bu sorumluluğu üstlenmekten memnun:

2014’te Milli Takım ile ilk maçıma çıktığım gün hala dün gibi… Sekiz yıl geçti ve hala aynı şevkle mücadele ediyorum. Fakat bu sefer rolüm farklı, daha fazla sorumluluğum var. Çok heyecanlıyım ve motivasyonum yüksek, önümüzde güzel bir görev var. Rolümün getirdiği görevler de olacak. Bunları iple çekiyorum.

AS

Hernangomez, anlık İspanya kadrosunda Rudy Fernandez ve Sergio Llull’den sonra 70 maçla en çok mücadelede forma giyen oyuncu. Peki ya bu veteran rolü ağır geliyor mu?

Hayır, hayatın kuralı bu. Çaylak olarak başlar, büyüklerinizden güzel şeyler öğrenirsiniz. Şimdi liderlik rolü, öğrendiğim her şeyi gençlere öğretme görevi bende. Sergio ve Rudy’nin yardımları işimi kolaylaştırıyor. Bu görevi gerçekten çok istiyordum. Bunca yıl bu fırsatlar için çalıştım, hazırım.

AS

Willy, Pau Gasol ve Marc Gasol gibi Avrupa basketbolunun iki efsane uzunuyla çalışma fırsatı bulmuştu. Yıldız oyuncu bu isimlerden öğrendiklerini aktardı:

En önemli şeyleri: Eğlenmeyi, fedakarlık yapmayı, çalışmayı, uyumu… ‘Birlik’ bence hepsini kapsayan kelime. Ne olursa olsun biz bir takımız. Gasoller, Felipe Reyesler, Calderonlar, Navarrolar bana öğretti ki biz bu işi keyif aldığımız için yapıyoruz. Hepimiz rekabet ediyoruz, hepimiz gelişiyor, bir şeyler ekliyoruz. Bu, gözardı edilmemesi gereken bir şey. Bu, bizim genlerimizde var.

AS

FIBA, EuroBasket öncesi güç sıralamasında İspanya’ya altıncı sırada yer verdi. 2019 Dünya Kupası’nı şampiyon tamamlayan İspanya, o turnuva öncesinde de beşinci sırada yer almıştı. Hernangomez, bu konu hakkında konuştu:

Bu sıralamalar içerik çıkması için yapılıyor. Diğer yıllardaki kadar yetenekli bir kadro olmadığımızı biliyoruz fakat bizde olması gereken o tutku mevcut. Karşımızda kim olursa olsun her maç mücadele edeceğiz. İşlerin çok zor olacağını biliyoruz. Birbirimize güveniyoruz. Ben bu takıma ve Sergio Scariolo’ya çok güveniyorum. Bu iş bir süreç. Bu demek olmuyor ki süreç hemen sonuç verecek. Bizim hedefimiz gelebileceğimiz en iyi yere gelmek ve elimizden geleni yapmak.

AS

Önümüzdeki EuroBasket’te Nikola Jokic, Luka Doncic, Giannis Antetokounmpo gibi birçok NBA yıldızı mücadele edecek.

Birçok takımın birçok yıldızı var fakat önemli olan birlikte oynamayı öğrenmeleri ve FIBA basketboluna uyum sağlamaları. Daha önce EuroBasket’lerde, Dünya Kupaları’nda bu senaryoları izledik. Günün sonunda NBA’den farklılık gösteren bu oyun tarzını oynayabilmelisiniz. Avrupa’da domine edebilmek için en güçlü ya da fiziksel oynayan olmanıza gerek yok. Biz de kalpleriyle oynayan, mücadeleden asla kaçmayanlar olacağız.

AS

NBA’de geçtiğimiz sezon New Orleans Pelicans ile 50 maçta forma giyen Willy 9.1 sayı – 6.8 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti.

Eylül ayında start alacak EuroBasket’te Willy Hernangomez ve İspanya, A Grubu’nda Türkiye, Karadağ, Belçika, Bulgaristan ve Gürcistan ile kozlarını paylaşacak.

Kaynak: Eurohoops & AS

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …