Güncel Haberler

RESMİ: Merkezefendi’nin 5. Yabancısı Gielo Oldu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘nin 5. yabancısı Polonyalı bir uzun forvet oldu.

Denizli temsilcisi, geçen sezon Peristeri forması ile izlediğimiz Tomasz Gielo ile anlaştığını duyurdu.

2.05 metre boyunda olan 29 yaşındaki Polonyalı uzun forvet, geçen sezon Yunanistan Ligi’nde 16 maçta ortalama 28.8 dakika süre alırken 11.8 sayı, %45.6 3sayı, 3.3 ribaund, 1.1 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

NCAA’de Mississippi forması giyen ve sonrasında İspanya’da Badalona, Tenerife ve Andorra gibi önemli takımların da formasını giyen Polonyalı forveti gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Solak forvet, dış şutları ile öne çıkan bir isim. Geçen sezon Yunanistan Ligi’nde toplamda ürettiği 188 sayının 123 tanesi üçlük atışlarla gelmişti desek sanırım durumu net olarak anlatmış oluruz. İkili oyunlarda dışa devrilerek ya da ceza atışlarında bulduğu üçlüklerde yüksek bir yüzdeye sahip, dolayısıyla saha yerleşimi anlamında faydalı bir oyuncu. Aynı zamanda topu yere vurup potaya gidebilen, orta mesafe atışlarla da skor katkısı verebilen bir isim. Ayrıca 2.05 metre boyunda olmasına rağmen mobil bir isim, tam sahada iyi bir bitirici.

Gelelim eksilerine… Pozisyonuna göre fiziksel anlamda zayıf bir isim ve atletizm seviyesede ortalamanın üstünde değil, dolayısıyla hem savunmada hem de hücumda alçak postta etkisiz bir isim. Ayrıca bir uzuna göre ribaundlar konusunda da vasat bir isim. Savunma ribaundlarında zaman zaman katkı verse de potadan uzak oynaması ve fiziksel teması sevmemesi verimini düşürüyor. Hücum tarafında ise tek yönlü bir isim, belirttiğim gibi alçak posttan üretemediği gibi pasör özellikleri de sınırlı. Dış şutları neredeyse tek silahı. Diğer taraftan perimetre savunmasında da ayakları ağır kalıyor genelde.

Merkezefendi, forvet rotasyonuna Rogkavopoulos’un yanına yine onun gibi savunması soru işaretleri ile dolu bir isim eklemiş oldu. Hem atletizm hem de çabukluk anlamında forvet pozisyonunda sorun yaşayacaklarını düşünüyorum. Evet guard rotasyonunda Harrison ve Heidegger ile üretimde sorun yaşamazlar ama belirttiğim gibi savunma can sıkıcı olabilir. Bu açığı Brown’un boyalı alandaki etkinliği ve çember savunması ile kapatmaya çalışacaklar. Brown’un potaya yakın oynayan bir uzun olması saha yerleşimi anlamında Gielo’nun önemini arttıracaktır. Eğer savunmada Rogkavopoulos ile birbirlerinin açıklarını kapatmanın bir yolunu bulabilirlerse hücumda da beklentileri karşılayabilirler. Açıkçası birçok takımda beklentileri karşılayamamış ve yetenekleri sınırlı bir isim, yani riskli bir hamle olduğunu net olarak söyleyebiliriz. Ama sonuçta Merkezefendi’nin öncelikli hedefi ligde kalmak, bu nedenle de onlar adına kötü bir transfer demek haksızlık olur.

https://youtu.be/f1ERidI8NXI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …