Güncel Haberler

NBA’de Artık “6 Numara” Giyilmeyecek!

Geçtiğimiz günlerde basketbol tarihinin en büyük efsanelerinden biri olan Bill Russell geçtiğimiz günlerde, 88 yaşında aramızdan ayrılmıştı.

Basketbol oynadığı dönemde Amerika’da siyahi halkın ne kadar zor dönemler geçirdiğini biliyoruz. Ama o saha dışında bu zorluklara göğüs gerip sahada da rakiplerine üstünlük kurarak elde ettiği şampiyonluklarla adını NBA tarihine altın harflerle yazdırmış bir isimdi.

Efsane uzun 13 yıllık kariyerinde tam 11 şampiyonluk elde etti ve gerçekten kırılması çok ama çok zor bir rekorun sahibi.

NBA yönetimi de Russell’ın anısını yaşatmak ve onun bu müthiş başarısına dikkat çekmek adına tüm kulüpler için geçerli olacak şekilde “6 Numaralı” formanın emekliye ayrıldığını duyurdu. Bundan böyle hiç bir kulüpte 6 numaralı forma giyilemeyecek. Elbette Lebron gibi halihazırda aktif olarak 6 numarayı giyen oyuncular bu uygulamaya dahil edilmeyecek. Ama onların formasını çıkarmasıyla ya da başka takıma gitmeleriyle beraber tekrar 6 numara giyilmeyecek.

13 yıllık kariyerinin tamamını Boston Celtics formasıyla geçiren Bill Russell, sahaya çıktığı 963 maçta 15.1 sayı, 22.5 ribaund, 4.3 asist gibi parmak ıssırtan ortalamalara imza atmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …