Güncel Haberler

Koç Pesic, Sırbistan’ın EuroBasket’te Favorilerden Biri Olmadığını Söyledi!

Kadrosunda NBA’in MVP’si Jokic, Euroleague Final Four MVP’si Micic, eski Euroleague MVP’si Bjelica ve Guduric ile Kalinic gibi bir çok yıldızı bulunduran Sırbistan Milli Takımı, bir çok basketbolsevere göre 2022 FIBA EuroBasket‘in şampiyonluk favorilerinden birisi.

Ülkesinin Nedeljnik.rs isimli haber portalına açıklamalarda bulunan Sırbistan başantrenörü Svetislav Pesic, kamuoyu görüşünün aksine takımının “EuroBasket’in favorilerinden biri olmadığını” söyledi:

Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki biz, EuroBasket’in favorilerinden biri değiliz. Yine de şunu biliyorum ki eğer şampiyon olursak çoğu kişi bu durumu normal karşılayacak, eğer olamazsak da anında eleştiriler ve aşağılamalar başlayacak. Böyle olacağından eminim.

Daha öncelerinde Sırbistan basketbolunu yöneten kişilere durumumuzun ne olduğu hakkında bilgi vermeye çalışmıştım. Elbette beni dikkatlice dinlediler ama asla dediklerimi duymadılar. Kendi sabit fikirleri vardı ve bu fikirlerin değişebileceğine inanmadılar. Bence işler bu şekilde devam ederse sadece madalya kazanamamakla kalmayıp bazı önemli şampiyonalara da katılamayız. Bazıları için milli takım eski günlerde olduğu kadar büyük öneme sahip değil. Elbette bu durum oyuncuları ve milli takımdaki atmosferi de etkiliyor.

Nedeljnik.rs

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …