Güncel Haberler

Almanya, Nowitzki’nin Milli Formasını Emekliye Ayırıyor!

2022 FIBA EuroBasket‘de sakatlık ya da bir değişiklik olmazsa aralarında Giannis, Doncic ve Jokic gibi süper yıldızların da yer aldığı 37 NBA oyuncusu izleyeceğiz.

Bu oyuncularla beraber diğer yıldızlar ülkelerini temsil ederken aynı zamanda hem Mavericks ve Almanya Milli Takımı‘nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu hem de Avrupa basketbolunun efsane isimlerinden birisi olan Dirk Nowitzki‘yi onurlandırma ve kutlama şansına sahip olacaklar.

Turnuvanın ortak ev sahiplerinden biri olan Almanya’nın basketbol federasyonu tarafından yapılan açıklamayla etkinliğin açılış gününde, 1 Eylül’de oynanacak Almanya-Fransa maçından hemen önce, Dirk’ün 14 numaralı milli takım formasının emekliye ayrılacağı duyuruldu.

Böylelikle Alman basketbol federasyonunun 73 yıllık tarihinde ilk kez bir forma numarası emekliye ayrılacak. Nowitzki, NBA’de 41 numarayı giydi çünkü 1998’de draft edildiğinde 14 numara Robert Pack tarafından alınmıştı.

Artık Mavs’de 41 ve Alman milli takımında 14 numaralı forma bir daha giyilemeyecek.

Nowitzki yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Bu fikir federasyon tarafından bana sunulduğunda her şeyden önce onur duydum. Güzel bir sürprizdi ve Köln’de beni nelerin beklediği konusunda şimdiden heyecanlıyım. FIBA EuroBasket’in bir elçisi olarak, harika takımlarla heyecan verici maçlar yapmayı dört gözle bekliyorum. Köln ve Berlin’deki taraftarların tam salonlarda harika bir atmosfer olacağını umuyorum.

Almanya Basketbol Federasyonu’nun başkanı Ingo Weiss ise şunları söyledi:

Eğer bunu hak eden biri varsa, o da Dirk’tir. Her zaman Almanya için oynamaya istekliydi ve 153 uluslararası maçta inanılmaz performanslar sergiledi. Dirk, olağanüstü bir oyuncudan çok daha fazlası. Onu onurlandırmak için uygun bir ortam bulduğumuza mutluyum.

Alman efsanenin 2024 yılında Hall of Fame’e girmesi bekleniyor. Dirk, 21 yıllık NBA kariyerinde Mavericks formasıyla 20.7 sayı ve 7.5 ribaund ortalamaları yakaladı. Toplam 31.560 sayıyla NBA’in tüm zamanların skor listesinde de 6. sırada yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kasım Penceresi Sonrası Avrupa’dan Dünya Kupası Bileti Kapan Takımlara Göz Atalım

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. turun Kasım penceresi sona erdi. Bu pencerede 4 …