Güncel Haberler

Paris Lee, Kamerun Vatandaşlığı Aldı

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos‘un yeni transferlerinden Paris Lee, Kamerun pasaportu aldı.

Gazzetta.gr’de yer alan habere göre Lee, Kamerun’un Ağustos sonunda 2023 FIBA Dünya Kupası elemelerinde oynayacağı Kongo ve Mısır maçlarında forma giyecek. Bu nedenle de 27 yaşındaki solak guardıın, Yunan ekibinin yeni sezon hazırlıklarına geç katılacağı belirtilmiş.

Amerika’da Maywood’da doğan Lee hiçbir yaş kategorisinde ABD milli takımını temsil etmemişti.

Geçen sezon Monaco formasıyla Euroleague’de çaylak sezonunu geçiren Lee, 36 maçta görev alırken 7.2 sayı, 1.4 ribaund, 2.4 asist ile katkı verebilmişti. Bildiğiniz üzere Monaco tarihinde ilk kez yer aldığı Euroleague’de play-off bileti kapmış ama Olympiakos’a elenmekten kurtulamamıştı. Pro A’da da finale kadar çıkan Monaco, Asvel’e 3-2 ile kaybederek sezonu 2. olarak tamamlamıştı.

Hatırlayacağınız üzer Kamerun milli takımı NBA yıldızı Embiid’in Fransa’da oynamayı seçmesiyle beraber büyük bir yara almıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …