Güncel Haberler

Slovenya Milli Takımı’na Geri Dönen Dragic, Beklentilerini Anlattı

2017’de düzenlenen son EuroBasket’in şampiyonu Slovenya, Doncic liderliğinde 2022 FIBA EuroBasket‘in de doğal favorilerinden biri.

Elbette bunun temel nedenlerinden biri de milli takıma dönen ve son bir dans sahneleyecek olan tecrübeli yıldız Goran Dragic.

Tecrübeli guard Klix’e yaptığı açıklamalarda turnuvadan beklentilerini dile getirdi:

Ljubljana’da ve ardından İsveç’te oynamak güzeldi ve ondan sonra milli takıma dönmek için büyük istek gösteren adamlarla konuştum. Ayrıca duygulandım. Çocuklarla konuştum arzularını dile getirdiler. Ben de biraz şaşırmıştım. Yine de bir sağlık kontrolünden geçmem ve Chicago Bulls ile sözleşme imzalamam gerekiyordu. Bu yüzden de beklediğim buydu. Bunlar gerçekleşince geldim. Birçok insan beni ikna etti. Rasho Nesterovic, Edo Muric… Ama en çok kardeşim Zoran’dı. Her gün bana milli takıma dönmem gerektiğini söyledi”

Klix

Takımdaki rolü hakkında da konuşan Dragic, “Maç başına 36 dakika oynayamayacağım. günün sonunda takım kimyamızın olması ve her şeyin işe yaraması önemli. Hem saha içinde hem de saha dışında lider olacağım. Bu en zorlu turnuvalardan biri olacak. Grubumuz gerçekten çok zor” dedi.

EuroBasket’teki madalya hedefini de net şekilde dile getiren yıldız oyuncu, “Biz her türlü engeli aşabilecek yeteneğe ve enerjiye sahibiz. Açıkçası ben milli takıma beşincilik için geri dönmedim, elbette ki madalya istiyorum” sözlerini söyledi.

EuroBasket 2017’de Slovenya, İstanbul’da şampiyonluğa ulaşırken Goran Dragic de MVP ödülünün sahibi olmuştu. FIBA tarafından EuroBasket için yayınlanan güç sıralamasında da son şampiyon Slovenya ilk sırada yer almıştı.

Slovenya, EuroBasket 2022’de B Grubu’nda Almanya, Macaristan, Litvanya, Fransa ve Bosna Hersek ile kozlarını paylaşacak.

Kaynak: Klix & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Eski Asistanından Koç Itoudis’e Ağır Eleştiri!

2022 FIBA EuroBasket bir çok sürprizin yaşandığı özel ve unutulmaz bir turnuva olarak tarihteki yerini …