Güncel Haberler

Rudy, İspanya’nın EuroBasket’deki Madalya Şansını Değerlendirdi

2022 FIBA EuroBasket‘de mücadele edecek olan son Dünya Şampiyonu İspanya, bu turnuvada da bir çok kişiye göre en güçlü favorilerden biri. Ancak takımın tecrübeli isimlerden Rudy Fernandez bu görüşte değil.

Real Madrid ve milli takımın uzun süredir formasını giyen tecrübeli kanat oyuncusu Rudy, Europa Press’e açıklamalarda bulundu:

Tecrübeli oyuncu EuroBasket’teki beklentinin doğru ayarlanması gerektiğini söylerken takımdan madalya beklentisine girilmemesi gerektiğini söyledi ve, «Bu takımdan madalya kazanmasını talep etmemeniz gerekiyor. Bunun için sahada mücadele etmelerini beklemeniz gerekiyor. Sahada gösterilecek mücadele benim için madalya gibi olur. Birçok başarı, birçok madalya kazanma şansına sahiptim. Şimdi ise takımdan çaba ve mücadele göstermesini istiyorum. Bu takımdan madalya istemek, beklemek çok bencilce olur. Takımdan parkede her şeyini bırakmasını bekliyorum» dedi.

İspanya Milli Takımı’yla Rudy Fernandez büyük başarılara imza atarken 3 kez EuroBasket’te altın madalya, 2 kez Dünya Kupası şampiyonluğu ve 2008 ile 2012’de Olimpiyatlar’da gümüş madalya kazanmıştı. Bu başarılarda takımdaki yıldız isimleri hatırlatan Rudy, şu anda ise durumun farklı olduğunu söyledi ve, «Tokyo Olimpiyatları’nda hedefe ulaşılamadı. Son yirmi yılda takımlar muhteşemdi. Tüm takım çok iyi uyum sağlamış ve sonrasında hedeflere ulaşma anlamında düşünülenden de fazlasını başardı. Ancak o takımda Marc Gasol, Ricky Rubio, Hernangómez, Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes gibi isimler vardı. Şimdi ise durum farklı. Marc Gasol, Rick Rubio gibi iki oyunumuz takımda yer almıyor. Yenilenen takımımızın bu seviyede olmasını talep etmek zorunda değiliz. Daha çok rekabetçi olmak için mücadele ediyorlar» sözlerini söyledi.

Rudy Fernandez, EuroBasket için devşirilen Lorenzo Brown hakkında da konuşurken, «Çok önemli bir oyuncu olacak. EuroLegue’de harika bir sezon geçirdi. İspanya Milli Takımı’nda oynamak için ABD pasaportunu bırakan Lorenzo Brown’ı burada olmak istemeyen oyunculara tercih ederim. Kaptan olarak Lorenzo Brown gibi bir oyuncuyu takımımızda görmekten mutluluk duyuyorum» ifadelerini kullandı.

1 Ağustos’ta hazırlıklarına başlayan İspanya, EuroBasket 2022’de A Milli Takımımız ile aynı grupta yer alıyor. Milli Takımımız ve İspanya’ya A Grubu’nda Gürcistan, Karadağ, Bulgaristan ve Belçika eşlik ediyor.

Kaynak: Europa Press & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …