Güncel Haberler

Mitchell Takasında, Jazz ile Knicks Arasındaki Görüşmeler Tıkandı

NBA‘de yaz döneminin flaş takaslarından birine imza atarak Gobert’i Wolves’a gönderen Utah Jazz, bildiğiniz üzere Donovatn Mitchell‘ı da gözden çıkarmıştı.

Yıldız skorere talip olan New York Knicks ile de görüşmelere başlandığı biliniyordu. Ancak son gelen haberlere göre görüşmeler şuan için tıkanmış durumda.

The Athletic’den Tıny Jones’un haberine göre, tarafların görüşmelerde genç oyuncular üzerinden fikir ayrılığına düştüğünü belirtti:

İki tarafın yakın olduğunu düşünmüyoruz. Yakın olduklarını sanmıyoruz. Antrenman kampı yaklaştıkça neler olacağını göreceğiz. Jazz, talep ettiklerini almak istiyor. Onlar, kısa sözleşmesi veya çaylak sözleşmesi bulunan genç oyuncular istiyorlar.

The Athletic

Bu tanıma uyan Knicks oyuncuları arasında Obi Toppin, Quentin Grimes ve Immanuel Quickley yer alıyor. Ancak New York, vereceği çok sayıda draft hakkına ek olarak genç yetenekleriyle yollarını ayırmak istemiyor. Tony Jones, Grimes’ı elde tutmanın Knicks için bir öncelik olduğunu söyledi. Aynı zamanda koç Tom Thibodeau’nun uzun zamandır favorisi olan tecrübeli guard Derrick Rose’un da öncelikler listesinde bulunduğunu ifade etti.

Haberi paylaşan Tony Jones’a göre, Knicks ve Jazz arasında yakın tarihte bir anlaşma gerçekleşmesi beklenmiyor:

Şu anda aldığım his, muhtemelen yakın bir tarihte bu anlaşmanın gerçekleşmeyeceği. İki tarafın görüşleri yakın değil. Eğer bu takas olacaksa, antrenman kampına veya sezonun başlangıcına daha yakın bir tarihte olacak. O zaman da gerçekleşmezse, Şubat ayına yaklaştıkça neler olacağını göreceğiz.

The Athletic

Bilindiği üzere Şubat ayı içerisinde NBA’de takas dönemi kapanıyor.

Daha önce çıkan haberlerde Utah Jazz’in Donovan Mitchell için Rudy Gobert’e benzer bir paket istediği ifade edilmişti. Jazz, Rudy Gobert takasında 5 oyuncu ve 5 draft hakkı almıştı.

25 yaşındaki yıldız oyuncunun son senesi oyuncu opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık sözleşmesi bulunuyor. Donovan Mitchell geçen sezon NBA’de 25.9 sayı, 4.2 ribaund, 5.3 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.

Kaynak: The Athletic & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …