Güncel Haberler

RESMİ: Ercan Osmani, Milli Takım Kadrosuna Çağrıldı (Daçka’da Türk statüsünde oynayacak)

FIBA’nın yapılan başvurular sonrası Türk vatandaşı kabul etmesiyle beraber Ercan Osmani artık A Milli Takımız‘da forma giyebilecek. Osmani ile ilgili karar 10 gün önce belli olmuş ancak açıklama için FIBA’dan TBF’ye resmi yazı beklenmişti.

13 yaşında ülkemize gelen ve Banvit altyapısında basketbola devam eden Ercan, 15 yaşında Türk vatandaşlığını almıştı aslında ama işlemler tamamlanamadığı için milli takımda forma giyemediği gibi ligimizde ise yabancı statüsünde forma giymeye devam etmişti.

Bu gelişmenin ardından Ercan, yaz başında transfer olduğu Darüşşafaka‘da da Türk statüsünde forma giyebilecek.

TBF’nin açıklaması şöyle:

FIBA’nın izniyle Türk statüsünde forma giyecek olan Osmani, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde mücadele eden ve FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan Ay-yıldızlılarımızın aday kadrosunda yer alacak.

4 Ağustos 1998 yılında Arnavutluk’ta doğan Ercan Osmani 2013 yılında Bandırma Spor Kulübü altyapısında basketbol oynamaya başladı. 2020 yılında Bandırma Basketbol Kulübü’nün faaliyetlerine son vermesi nedeniyle Osmani, Beşiktaş Basketbol takımıyla Basketbol Süper Ligi’nde ve FIBA Şampiyonlar liginde kariyerine devam etmişti.

Türkiye Basketbol Federasyonu olarak Ercan Osmani’ye Ay-yıldızlı forma altında başarılar dileriz.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sekizkök, Büyükçekmece Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorga Basketbol Süper Ligi 3. hafta mücadelesinde Darüşşafaka Lassa konuk ettiği Onvo Büyükçekmece’yi 84-80’lik …