Güncel Haberler

Micic: “Kendimi NBA’de Kanıtlamam Gerektiğini Düşünmüyorum.”

2022 FIBA EuroBasket‘de Sırbistan ile madalya kovalayacak olan Anadolu Efes‘in yıldızı Vasilije Micic, milli takım kampında Sport Klub’a verdiği röportajda NBA hedeflerine de değindi.

Önümüzdeki sezon Anadolu Efes ile yola devam edecek olan Micic, her senaryonun onun için iyi olduğunu söyledi:

Son tarih 20 Temmuz’du ve takım değiştirmedim. Efes‘te kaldım. Ancak son teslim tarihinden önce bile, olası herhangi bir gelişmeyle barışıktım. Her senaryo benim için çok iyiydi. Bir şey söylemek ve muhtemelen takımla olan ilişkime zarar vermek istemem.

Sport Klub

Deneyimli oyuncu, kendisi için bir sonraki adımın NBA olduğunu dile getirdi:

Bir sonraki adım NBA olacak. Olmadı ama her şeyde sakinim. NBA’den biraz şüphe duydum. Bu şüphe, benimle benzer pozisyondaki herkese yayılıyor, sadece bana değil. Nikola Jokic ya da Luka Doncic olmadığınız sürece…

Sport Klub

2014 yılında Mega Vizura’dan çıkan Micic, Philadelphia 76ers tarafından NBA Draftı’nın 52. sırasında seçildi. NBA hakları 2020 yılında Oklahoma City Thunder tarafından satın alındı.

Gerçekten kendimi orada (NBA’de) kanıtlamam gerektiğini düşünmüyorum. Mevcut durum benim için iyi.

Sport Klub

28 yaşındaki Micic, 2021-22’de EuroLeague’de maç baına 18.2 sayı, 4.6 asist, 2.7 ribaunt ve 1.1 top çalma ile oynadı. BSL’de ise maçı başına 17.4 sayı, 5.4 asist, 2.6 ribaunt ve 0.6 top çalma kaydetti.

Kaynak: Sport Klub & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2024 ING Türkiye Kupası’nda Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

ING Türkiye Kupası’nda oynanan çeyrek final maçlarının ardından yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Ligin …