Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece’nin Beşinci Yabancısı Kulvietis Oldu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyükçekmece‘nin 5. yabancısı Litvanyalı bir forvet oldu.

Basketfaul’de yer alan habere göre İstanbul ekibi, geçen sezon Telekom Bonn‘da izlediğimiz Saulius Kulvietis ile anlaşma sağladı.

2.06 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli uzun forvet, geçen sezon BBL’de 30 maçta ortalama 24.6 dakika süre alırken 10.7 sayı, %36.6 3sayı, 3.4 ribaund, 1.1 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Kariyeri boyunca ülkesi dışında İspanya, Fransa, Letonya ve Almanya’da da forma giymiş bu tecrübeli forveti gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Litvanya basketbol ekolünün temelini oluşturan dış şut silahını iyi kullanan forvetlerden biri Kulvietis. Her ne kadar 2.06 metre boyunda olan ve 4 numarada görev alan bir oyuncu olsa da dış şutlarda, özellikle ceza atışlarında ve yakala at pozisyonlarında yüksek yüzdeyle oynuyor. Hücumdaki bir diğer silahı da topsuz katları iyi kullanması ve savunmanın boşluklarını değerlendirerek yaptığı akıllı koşular ki ikili oyunlarda da devrilemeleri bu şekilde verimli yapabiliyor ve pozisyonları iki eliyle de bitirebiliyor olması önemli artılarından biri. İkili oyunlarda dışa devrilip bulduğu şutlar ya da fakeleri kullandıktan sonra perimetrede dirbbling ile potaya yaptığı ataklarla da sayı üretebiliyor.

Gelelim eksilerine… Dış şutuna çok güvenen bir oyuncu olduğu için genelde potadan uzak kalmayı tercih ediyor ki zaten fiziksel teması fazla seven bir isim değil. Bu da bir uzun forvet için ribaundlar konusunda vasat kalmasına neden oluyor. Tabi alçak postta oyununun iki tarafında da zayıf bir isim aynı zamanda. Evet hücumda sırtı dönük pozisyonlarda geriye çekilerek bulduğu şutlarla zaman zaman skor üretebiliyor ama savunmada güçlü oyuncuları göğüslemekte zorlanıyor. Ayrıca perimetrede de çabuk ve atlet forvetlere karşı problem yaşıyor, genel anlamda savunmada iyi bir isim değil. Pas özelliği de sınırlı, bu da hücumda onu tek yönlü bir bitirici yapıyor.

Büyükçekmece, Gerun’un yerini benzer özelliklere sahip Sajus ile nasıl doldurduysa, Bruinsma’nın yerini de yine benzer özelliklere sahip Kulvietis ile doldurmuş oldu. Ancak bu transferde önemli bir sıkıntı yaşayacaklar ki o da ribaund departmanı olacak. Bruinsma ondan çok daha iyi bir ribaundçuydu, bu nedenle sadece Sajus’un değil diğer yeni transfer Rivers’ın da ribaundlar konusunda ekstra çalışması gerekecek Kulvietis’in bu alandaki açığını kapatabilmeleri için. Savunma tarafında da takıma zaman zaman zaaflar yaşatacaktır ama tecrübesi, pozisyon bilgisi ve oyun zekası ile bu açığı ribaundlara nazaran daha az verecektir. Özetle Büyükçekmece Sajus’dan sonra takıma bir Litvanyalı daha ekledi ve yine sınırlı bütçeye sahip bir takımın yapabileceği en doğru hamlelerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kaliteli karakteri ve profesyonelliği ile verimli olacağını düşündüğüm bir takım oyuncusu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …