Güncel Haberler

Polonara: “Koç Ataman, Teklifini İtalyanca İletti.”

Geçen sezon ülkemizde Fenerbahçe Beko forması giyen Achille Polonara, geçen yaz beklentilerin aksi bir hamle yaparak Turkish Airlines Euroleague‘deki diğer temsilcimiz Anadolu Efes ile imzalamıştı.

31 yaşındaki tecrübeli forvet şuanda İtalya Milli Takımı ile beraber 2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri ve 2022 FIBA EuroBasket’e hazırlanmak için hazırlık kampında yer alıyor.

Milli takım kampında bulunan Achille Polonara, Il Corriere dello Sport’a verdiği röportajda yaklaşan Avrupa Şampiyonası, takım arkadaşları ve transfer süreci hakkında konuştu.

Polonara, Virtus Bologna’ya yakın olduğunu ancak Ergin Ataman’dan gelen telefonun bütün işleri değiştirdiğini söyledi:

Ataman beni aradı. Neredeyse mükemmel bir İtalyanca ve hafif bir Toskana aksanıyla neden EuroLeague şampiyonu unvanını korumak istediğini açıklayınca reddedemedim. Virtus Bologna ile imzalamaya gerçekten yakındım ama Larkin ve Micic gibi oyuncuların olduğu bir dizilişte yer alma düşüncesi tüm şüphelerimi bir kenara itti. Şu anda ise tamamen Avrupa Şampiyonası’na odaklanmış durumdayım.

Il Corriere dello Sport

Kariyerinde birçok büyük koçla birlikte çalışan Polonara, Ergin Ataman’ın kanatları altında oynayacak olacak olmanın gururunu yaşıyor:

Ivanovic, Djordjevic gibi antrenörlerle çalışmış olmak, şimdi de Ataman ile çalışacak olmak bir onur.

Il Corriere dello Sport

Deneyimli İtalyan oyuncu, milli takımın eski başantrenörü Meo Sacchetti ile iyi işler çıkardıklarını ve onun gidişinden ötürü buruk olduğunu belirtti:

Sadece o değil. Peppe Poeta’yı asistan koç olarak kadroda görmek beni güldürüyor. Bu hala şaka gibi geliyor ve bizimle birlikte üstünü değişip antrenmana çıkacak. Şimdi Olimpia Milano‘da Messina’nın yanında bir yıl çalıştı ve sanki yüksek lisans yapmış gibi oldu. Meo Sacchetti için üzgün olsam bile milli takımın formasını giydiğim için mutluyum. Meo ile Olimpiyatlar için elemelerde güzel işler başardık. Sırbistan’ı mağlup ettiğimiz Belgrad gecesi unutulmaz bir fotoğraf olmaya devam ediyor. Şimdi örneğin Datome‘nin dönüşü gibi bazı haberler var.

Il Corriere dello Sport

Polonara, Gigi Datome‘nin sahneye çıktığı videonun ardından hayalindeki müzik grubunu şöyle açıkladı:

Gigi’nin Patti Smith ile sahnede çaldığı videoyu izledim, tebriklerimi ilettim. Bence güzel bir grup kurabiliriz. Gigi gitar çalar, Fontecchio trampet, ben şarkıyı söylerim, Pozzecco da yönetir. Bateri ve klavyeyi düşünmem lazım.

Il Corriere dello Sport

Polonara’nın takım arkadaşı Simone Fontecchio, geçtiğimiz günlerde NBA takımlarından Utah Jazz‘e transfer oldu. Deneyimli oyuncu, arkadaşını tebrik ederken trompet fikrini aklına sokmak kaçınmadı:

NBA’de Utah Jazz‘a transfer oldu. Her şey resmileştiğinde, onu kutlamak için Utah Jazz’in simgesi trompetin olduğu bir ifadeyle bir mesaj gönderdim. Onun aklına yavaş yavaş yerleştiriyorum.

Il Corriere dello Sport

Achille Polonara, artık kendisi için NBA ihtimalinin çok zor olduğunu ifade etti:

31 yaşındayım, artık çocuk değilim. Avrupa’da ter dökerek güvenilirlik kazandım. Geçmişte bu tür (NBA) girişimler oldu ama başkalarının oyununu izlemek için okyanusun diğer tarafına gitmezdim. Bana bir fırsat sunulmasının çok zor olduğunu düşünüyorum.

Il Corriere dello Sport

Basketbol kariyerine EuroLeague şampiyonunda devam edecek olan Polonara, basketbol oynamayı sevdiğini vurguladı:

Oynamayı seviyorum. Kariyerimde elde ettiğim her başarıyı terle kazandım. Bana inanmayanları inkar ettiğim için çok mutluyum. Bir kahraman olamayacağımı söylediler ama yine de başardım. Bu durumda bile şüphecileri susturdum.

Il Corriere dello Sport

İtalya milli takımıyla Avrupa Şampiyonası’nda başarı hedefleyen Polonara, aşama aşama ilerleyeceklerini belirtti:

Avrupa Şampiyonası’nda ilk aşamayı kendi evimizde oynayacak oynamak güzel. Sonrası bize bağlı. Klişe olacak ama maç maç bakacağız. İleri aşamalara geçmek istiyoruz.

Il Corriere dello Sport

Kaynak: Eurohoops & Il Corriere dello Sport

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …