Güncel Haberler

RESMİ: Merkezefendi’nin Yeni Skoreri Heidegger Oldu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘nin yeni skoreri Almanya’dan geliyor.

Geçen sezon Oldenburg forması ile izlediğimiz İsrail asıllı Amerikan vatandaşı Max Heidegger ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.91 metre boyunda olan 25 yaşındaki skorer oyuncu geçen sezon BBL’de 26 maçta ortalama 27.7 dakika süre alırken 18.3 sayı, %37.5 3sayı, %66.0 s.atış, 2.2 ribaund, 4.5 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 4 maçta ortalama 28.8 dakika süre alırken 15.8 sayı, %18.5 3sayı, 2.0 ribaund, 2.0 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Santa Barbara çıkışlı olan şutör profesyonel kariyerine Maccabi Tel Aviv’de başlamış sonrasında Bnei Hezliya ve Oldenburg formalarını giymişti. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım.

Heidegger, etkili dış şutları ile bilinen bir skorer, ritmini bulduğunda makine düzeninde şut atan, el yakan topları soğuk kanlı şekilde kullanabilen bir oyuncu. Perdelerden çıkarak, penetre üstü, yakala at pozisyonlarında, ikili oyunlarda ve penetre üstü, özellikle tek dribbling sonrası, ürettiği şutlarla sonuca gidebiliyor. Yüksek özgüveni, düzgün artı çabuk şut mekaniği ile Avrupa’da iyi işlere imza atabileceğini düşündüğüm bir isim. Ayrıca onun için sadece bir şütör demek haksızlık olur. Çabukluğu ve görünürden çok daha güçlü olan fiziği ile çembere de iyi giden, temas almasına rağmen dengesini bularak sonuca gidebilen, özetle komple bir skorer. Hücumdaki bu artılarının yanı sıra pasör özellikleri de bulunan bir guard. Penetre sonrası, ikili oyunlarda takım arkadaşlarını besleyebilen, takımın organizasyonuna da yardımcı olabilen bir guard. Savunmada da çabukluğu ve çalışkanlığı ile bir çok skorer oyuncunun aksine takımına katkı verebiliyor.

Özetle Merkezefendi transfer komitesi iyi çalışmış ve yüksek temposu, skorer özellikleri, kaliteli karakteri ve savunmadaki çalışkanlığı ile çok değerli bir kumaşa sahip olan bu guardı kadroya katmayı başarmışlar. Maccabi ile en üst seviyede zorlanmış, fiziksel oyuna, sert savunmalara karşı problem yaşamıştı. Ama çok yönlü oyunu, hücumdaki geniş portföyü ile geçen sezon Oldenburg’a hızlıca adapte olmuş, takımın skor yükünü çekerek BBL gibi Avrupa’nın üst seviye liglerinden birinde kendini kanıtlamııştı. Denizli’de de Harrison ile birbirlerini tamamlayacaklarını ve iyi bir ikili olarak çok can yakacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …