Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep’in Yeni Combo Guardı Miller-McIntyre Oldu (Analiz)

Ülkemizi FIBA Europe Cup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Gaziantep‘in yeni guardı belli oldu.

Yapılan açıklamaya göre geçen sezon Andorra forması ile izlediğimiz Codi Miller-McIntyre ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.91 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli combo guard geçen sezon Endesa sahnesinde 34 maçta ortalama 27.4 dakika süre alırken 13.7 sayı, %27.3 3sayı, 3.9 ribaund, 5.1 asist, 1.1 top çalma ve EuroCup sahnesinde ise 21 maçta ortalama 27.3 dakika süre alırken 13.4 sayı, 3.7 ribaund, 6.9 asist, 1.3 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Wake Forest çıkışlı olan yetenekli guard, profesyonel kariyerine Belçika’da başladıktan sonra neredeyse Avrupa’da her ülkeyi gezdi. Zenit, Cedevita, Partizan, Bourg, Andorra gibi önemli takımların formasını giymiş olan, hem 1 hem de 2 numarada görev alabilen McIntyre’ı gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Miller-McIntyre, sahada her şeyi yapabilen hem savunmada hem de hücumda takımına her durumda katkı verebilen bir isim, özellikle açık alanda ve yüksek tempoda çok yüksek verimle oynuyor. Müthiş atletizmi, sürati, patlayıcılığı ve deliciliği ile skor katkısı verebildiği gibi saha görüşü de çok iyi olan, pas yeteneği üst düzeyde olan bir guard, özetle triple-double potansiyeline sahip bir oyuncu ki bu potansiyeli daha önce sahaya koyduğu maçlar da oldu kariyerinde. Tek eksiği ise dış şutlardaki istikrarsız performansı.

Kariyeri boyunca çok yönlü oyunu ile dikkat çekti ve sadece skora dayalı bencil bir oyun sergilemiyor, takım arkadaşlarını da besleyen bir guard. Gaziantep’in elinde Frankamp, Dotson ve Egbunu gibi önemli bitirciler olduğunu düşündüğümüzde onun pasör özelliği ve organizasyon becerisi de çok ama çok önemli olacak. Miller-McInytre liderliğinde yüksek tempoda, keyif veren bir basketbol oynayacaklarını söylemek yanlış olmaz. Son yıllarda Gaziantep’in büyük takımlara ne kadar çok oyuncu gönderdiğini biliyoruz ve üst seviye takımlarda bir türlü tutunamamış bir guard olan McIntyre’ın da Andorra’nın küme düşmesinden sonra bir yeniden dirilişe ihtiyacı var. Bu motivasyonla da Gaziantep’e liderlik edip çok verimli oynayacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …