Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos da Thomas ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos, forvet rotasyonuna takviye yapmak istiyor ve gündemlerinde eski oyuncularından biri var.

Yunanistan Ligi temsilcisi SDNA’da yer alan habere göre daha önce de kulübün formasını terletmiş olan (2018-20) ve geçen sezon FC Bayern Munich‘de izlediğimiz DeShaun Thomas ile ilgileniyor. Kontratı biten, serbest konumdaki oyuncu ile Alman ekibi tekrar anlaşmak istiyor ve Virtus Bologna da teklifini iletmiş durumda.

2.01 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli solak forvet, geçen sezon BBL’de 40 maçta ortalama 24.7 dakika süre alırken 14.7 sayı, %40.7 3sayı, 3.5 ribaund, 1.1 asist ve Euroleague’de ise 36 maçta ortalama 23.4 dakika süre alırken 9.6 sayı, %40.0 3sayı, 3.2 ribaund ile katkı vermişti

OYUNCU ANALİZİ:

Amerikalı solak forvet hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelin olası transfer Pana açısından bir bakalım… Yoncalar’da koç Radonjic neredeyse kadroyu baştan aşağı yeniliyor. Forvet rotasyonuna genç isimler Kalaitzakis kardeşler dışında Williams’ı da kattılar. Ama White ve Papapetrou’yu kaybettiklerini düşündüğümüzde bu takviyeler yeterli değil ki Sant-Roos’un da takımdan gönderilmesi görüşülüyor. Bu nedenle de Thomas gibi farklı beşlerde hem 3 hem de 4 numarada görev alabilecek, dış şut tehditi yüksek tecrübeli bir isme fazlasıyla ihtiyaçları olacak. Ribaundlar konusunda White’ın yerini doldurması kolay olmayacaktır ama o özellikle hücum tarafında çeşitlilik getireceği bir gerçek. Benchten gelerek de enerjisi ile takıma değer katabileceğini düşündüğüm bir isim. Ayrıca kadroda Mantzoukas ve Kalaitzakis kardeşler gibi genç forvetlerin yer aldığını da unutmayalım, bu transfer olursa Thomas’dan çok şey öğreneceklerini söylemek tabiki yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …