Güncel Haberler

İDDİA: Bologna, Thomas’a Teklifini İletti (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Virtus Bologna kadrosunu tecrübeli bir forvetle güçlendirmek istiyor.

İtalya Lega Basket Serie A‘nın son finalisti, SDNA’da yer alan habere göre FC Bayern Munich ile kontratı sona eren DeShaun Thomas‘a 2 yıllık kontrat teklifini iletti, cevabını bekliyorlar.

2.01 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli solak forvet, geçen sezon BBL’de 40 maçta ortalama 24.7 dakika süre alırken 14.7 sayı, %40.7 3sayı, 3.5 ribaund, 1.1 asist ve Euroleague’de ise 36 maçta ortalama 23.4 dakika süre alırken 9.6 sayı, %40.0 3sayı, 3.2 ribaund ile katkı vermişti

OYUNCU ANALİZİ:

Thomas, Euroleague severlerin yakından tanıdığı bir oyuncu. Solak forvet dış şut tehditi ve istikrarlı performansı sayesinde uzun yıllar Avrupa’nın zirvesinde boy göstermişti ki geçtiğimiz sezon da Bayern’de koç Trinchieri’nin sisteminde en önemli parçalardan biriydi. Kritik yerlerde gönderdiği üçlükler, bir kısa forvet gibi topla oynayabilmesi, dribbling üstünden yüzü dönük üretebilmesi artı pota altında sergilediği fiziksel oyun ve temastan kaçmaması onu en güvenilir hücum opsiyonlarından biri yapmıştı. Atletik özellikleri sayesinde çok yönlü bir oyuncu olan Thomas, farklı beşlerde 3 numara da görev alabilen, dolayısıyla rotasyona çeşitlilik ve esneklik getiren bir isim. Hem perimetrede hem de pota altında savunmadaki agresif ve savaşçı oyunu da önemli artılarından biri kuşkusuz.

Onun hakkında en çok eleştirilen noktalardan biri çok fazla üçlük denemesi ve dış şutlarıyla yaşamasıydı. Koç Trinchieri’nin de bunu çözmesi gerekecek. Çünkü zaman zaman yaptığı bu zorlamalar takımın hücum ritmini düşürüyor. Ayrıca güçlü fiziği ve atletik özelliklerine rağmen iyi bir ribaundçu değil. Özellikle hücumda potadan uzak kalması takımın 5 numarasına ekstra yük bindiriyor. Savunmada ribaundlarında da hızlı hücum koşularını düşünüp adamını box-out etmeyi unutabiliyor. Ribaundlar konusunda bir 3 numara gibi değil 4 numara gibi düşünmesi gerekiyor artık.

Bologna, 4 numaraya Mickey transferini yaptı ve Hervey ile yolların ayrılması bekleniyor. Dolayısıyla Thomas’ı bu pozisyona ekleyerek şutör bir isimle rotasyonu derinleştirmek istemeleri doğru bir hamle olacaktır. Euroleague tecrübesi ve farklı takımlarda sergilediği istikrarlı performansla alkışları toplayan solak forvet, koç Scariolo’nun sisteminde de tıpkı koç Trinchieri’ninkin de olduğu gibi önemli bir tamamlayıcı parça olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …