Güncel Haberler

RESMİ: Alba Berlin, Uzun Rotasyonuna Wetzell’i Ekledi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Alba Berlin, uzun rotasyonunu Yeni Zelandalı bir isimle güçlendirdi.

Almanya easyCredit BBL şampiyonu, yaptığı açıklamayla geçen sezon Cazoo Baskonia forması ile izlediğimiz Yannick Wetzell ile 3 yıllık kontrat imzalandığını duyurdu.

2.06 metre boyunda olan 26 yaşındaki Yeni Zelandalı uzun, geçen sezona ülkesinde NZ Breakers’da başlamış ve NBL’de 22 maçta ortalama 33.0 dakika süre alırken, 17.7 sayı, 8.3 ribaund, 1.3 asist, 1.0 blok, 1.5 top çalma ile katkı vermişti. Sonrasında Nisan ayında Baskonia’ya transfer olmuş ve Endesa’da çıktığı 11 maçta ortalama 13.1 dakika sahada kalırken 3.6 sayı, 2.9 ribaund ile mücadele etmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

17 yaşında ciddi anlamda basketbolla ilgilenmeye başlayan bir oyuncu olarak Wetzell son yıllarda müthiş bir gelişim göstermişti ki bu sezon NBL’nin en dominant skorerlerinden biriydi kuşkusuz. Küçük yaşlarda spora tenis ile başlamasının da etkisiyle bir uzuna göre el-göz koordinasyonunun çok iyi olması, top hakimiyetinin ve bitiriciliğinin yüksek seviyede olması onu boyalı alanda durdurulması zor bir silah yapıyor. Özellikle tepe ikili oyunları sonrası potaya zamanında ve gereken atiklikle devrilmesi, pozisyonları da yumuşak bilekleri ile net bitirmesi en önemli artılarından biri. Diğer taraftan topsuz oyunlarda penetrecileri çok iyi şekilde takip edip kendisine çember altında fakeler ile birlikte doğru pozisyonlar yaratması ve pivot adımını esnek şekilde kullanarak kendisine alan açabilmesi çok değerli. İyi bir bitirici olmasının yanında özellikle diplerdeki şutörleri besleyebilen bir uzun aynı zamanda.

Wetzell yüksek basketbol IQ’su olan ve basketbola geçm başlamış olmasına rağmen temel fundemental özellikleri iyi konumda olan bir uzun. Çalışkanlığı ve pozisyon bilgisi ile atletizm ve güç alanındaki eksilerini kapatmaya çalışıyor. Her ne kadar NBL’de iyi bir ribaundçu olsa da pozisyonuna göre daha fazla katkı vermesi beklenen bir isim. Tabi orta mesafe ve dış şut tehditinin bulunmaması da hanesine yazacağımız bir diğer eksi olacak.

Elbette NCAA tecrübesinin olması daha önce hiç sahne almadığı Avrupa basketboluna adaptasyonu açısından işini nispeten de olsa kolaylaştıracaktır ama NBL’de çok daha yumuşak bir basketbol oynanıyor. Bu nedenle Endesa’da yani yerel liglerin zirvesinde olan bir ligde üstelik sezonun böyle kritik bir döneminde ona güvenmek biraz riskli olacaktı ki zaten fazla da süre alamadı koç Spahjia’nın rotasyonunda. Çalışkanlığı, yüzdeli bitirciliği, ikili oyunlardaki etkinliği ve mobilitesi ile Alba’nın yüksek tempoya dayalı sisteminde hem 4 hem de 5 numarada oynadığında hücumda faydalı olacaktır ama işin savunma tarafında atletizm ve çabukluk anlamında sorunlar yaşayacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …