Güncel Haberler

RESMİ: Barça, Tobey ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in iddialı ekiplerinden FC Barcelona, uzun rotasyonuna ekleme yapıyor.

İspanya Liga Endesa‘nın finalisti, geçtiğimiz haftalarda Valencia ile yollarını ayıran Mike Tobey ile 1 yıllık kontrat imzalandığını duyurdu. Tobey ile Milano ve temsilcimiz Anadolu Efes’in de ilgilendiği dönemler olmuştu.

2.13 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı uzun, geçtiğimiz sezon EuroCup’da 16 maçta ortalama 19.3 dakika süre alırken 10.3 sayı, %40.0 3sayı, 5.7 ribaund ve Endesa’da ise 25 maçta ortalama 16.1 dakika sahada kalırken 6.6 sayı, 4.0 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Amerikalı uzun, artık Avrupa basketbolunda tecrübeli bir isim ve pota altında önemli bir güç olduğunu Euroleague sahnesinde de kanıtladı bu sezon. Yüksek basketbol IQ’suna sahip olan ve yumuşak bilekleri ile şut tehditi de bulunan bir uzun. İkili oyunları hem doğru devrilmelerle içerden hem de dışarı açılmalar sonrası dışardan bitirebiliyor. Savunma tarafında pozisyon bilgisi yüksek, ayaklarının ağırlığını da bu şekilde kapatıyor. Her iki pota altında da iyi bir ribaundçu ama özellikle hücum ribaundlarında etkili ki skor gücünün önemli bir bölümü de buradan elde ettiği ikinci şans sayılarıyla geliyor. Ayrıca görüntüsüne nazaran daha atlet bir uzun ve blok tehditi de var. EuroCup seviyesinde ana uzun olarak, Euroleague seviyesinde de alternatif uzun olarak faydalı olabileceğini geçtiğimiz yıllarda kanıtladı.

Hanesine eksi olarak yazabileceğimi noktalar var elbette. Şut tehditi var ama mekaniği ağır, bu nedenle gerçekten boş olduğu anlarda, ceza atışlarında başarılı. Aynı durum orta mesafe için de geçerli. Sırtı dönük silahları sınırlı, hücumda ikili oyunlardaki bitirişler ve ikinci şans sayıları ana silahları. Oyunun diğer tarafında fiziğine bağlı olarak ikili oyun savunmasında ağır kalabiliyor, atletik ve çabuk kısalar onun bacaklarına hücum edip avantaj sağlayabiliyorlar adam değişmelerde.

Barça, koç Saras’ın planlarında yer almayan uzun rotasyonundaki Smits ve Oriola ile yolları ayırma kararına varmıştı. Bu bağlamda Da Silva’yı kadroya katmışlardı. Son takviyeleri ise Tobey olacak. Dış şut tehditinin olması ve Sloven pasaportu bulunduğu için Endesa’da yerli statüsünde yer alacak olması koç Saras’ın elini kolaylaştıracaktır. Artık daralan transfer piyasasında çok doğru bir hamleye daha imza atmış oldu Barça ve kesinlikle uzun rotasyonlarını güçlendirdiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …