Güncel Haberler

İDDİA: Valencia, Thomas’ı Geri Getirmek İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Valencia, guard rotasyonuna bir şutör eklemek istiyor.

BasketInside’da yer alan habere göre İspanya Liga Endesa ekibi, eski oyuncusu Matt Thomas‘ı yeniden kadrolarına katmak istiyorlar. Bildiğiniz gibi Amerikalı şutör son olarak Chicago Bulls formasını giymişti geçen sezon. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun da ilgilendiği isimlerden birisi.

27 yaşında olan 1.95 metre boyunda olan şutör guard, NBA sahnesinde 39 maçta ortalama 11.7 dakika süre alırken 4.1 sayı, %38.5 3sayı, 1.3 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Şutör guard hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelelim Valencia’ya olası transferine… Yarasalar’ın mevcut kadrosuna baktığımızda aslında guard rotasyonunda bir şişkinlik var. Ama 2 numaraya bakacak olursak Prepelic’in bir sakatlığı var ve sezonun ilk kısmını kaçırabilir ayrıca yeni transfer Radebaugh genelde 2 numara için düşünülse de şutör özellikleri ön planda olan bir isim değil. Dolayısıyla Euroleague ve Endesa’daki uzun sezonda tek şutör opsiyonu ile yola devam etmek onlar adına zorlayıcı olabilir ki Hermannsson’un da sakatlığının uzun sürecek olması Radebaugh’yu daha çok 1 numaraya kaydıracaktır zaten.

Thomas, mevcut rotasyonda kendisine rahatlıkla yer bulabilecek hatta Valencia’daki ilk yıllarına dönebilirse Prepelic’i bile benche gönderebilecek kalitede ve istikrara sahip bir şutör. Açıkçası NBA’de düşük kontratlarla geçirdiği belirisizliklerle dolu, zaman zaman da havlu salladığı dönemleri geride bırakıp Avrupa’ya gelmesini çok istediğim bir isim. Tabiki umarım bu dönüş gerçekleşirse onu Fenerbahçe kapar ama olmazsa en azından onu Euroleague sahnesinde görmeyi çok isterim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …