Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakibi Cholet, Tecrübeli Uzun Tillie ile Anlaştı

FIBA Europe Cup eleme maçında temsilcimiz Beşiktaş Icrypex’in rakibi olacak Cholet kadrosunu tecrübeli bir uzun ile güçlendirdi.

Fransa Betclic ELITE Pro A‘dan yapılan açıklamaya göre geçen sezon Kolossos forması ile izlediğimiz Kim Tillie ile yeni sezon için anlaşma sağladılar.

2.10 metre boyunda olan 34 yaşındaki Fransız uzun, Yunanistan Ligi’nde 22 maçta ortalama 24.7 dakika süre alırken 8.5 sayı, 5.6 ribaund ile katkı verebilmişti.

Kariyerine ülkesinde Paris Basketball altyapısında başlayan Tillie, NCAA’de Utah formasını giydikten sonra profesyonel kariyerine yine ülkesinde Asvel’de başlamıştı. Sonrasında sırasıyla Murcia, Baskonia, Olympiakos, Gran Canaria, Monaco ve Ryukyu Okinawa takımlarının formasını da terletmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fransa All-Star’da Dünya Karması, Fransa Karması’nı Yendi (James MVP seçildi)

Paris’in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Fransa All-Star maçında Dünya Karması, Fransa Karması’nı 154-149’luk skorla yenmeyi …